The Dutch corner 2009.

Jan 25, 2008
49
0
16
#76
Ieeeeeks

Grappig hoor dat "eliteclubje" op IEX. Wel zelf nieuwkomers afzeiken maar als ze zelf aangepakt worden dan gaan ze janken. Nog even en we zijn er gelukkig van verlost.:clap:
 
#77
Je lacht je te barsten… manne luistere… majoor kees

Vriendje Vis op den Stock,

Het ieks gepruts volg ik niet meer dus op uw aanbeveling heb ik mij even kostelijk, of was het nou kotselijk, vermaakt aan de Calimero imitatie van vandaag. In en in triest eigenlijk dat zulk een grote groep blindgangers zonder zelf ook maar een moment na te denken de dagelijkse bagger als TA verslijt. Iedere poging van een lichtje in de blinde duisterheid tot nadenken te bewegen werd er als persoonlijke aanval weggehoond zodat datgene wat men anderen verwijt tot eigen eclatante norm is gemaakt. Met zo’n opstelling en instelling zal het kniepje nooit wat leren en blijft het hangen op het bedenkelijke niveau met af en toe een toevalstreffer in de brei van onvolledigheid met feitelijk onjuistheden sausje. Wie voor een stuiver geboren is zal iets anders uit de kast moeten halen om een kwartje te kunnen worden.

Het selectieve censuur beleid van ieks heeft mij ertoe bewogen hen na verschillende tijdelijke ban periodes in de zoveelste proeftijd een levenslange ban op te leggen, een Clown komt daar niet meer. Dus dat stukje daar kan ik me wel wat bij voorstellen. De ieks leeft van gegenereerd “verkeer” dus zal ik niet bijdragen aan het volume van dat verkeer en voor de columns hoeft men daar ook al niet naartoe. Het alternatief waar een figuur een forum vult met kopietjes van anderen en iedere dag de onbedwingbare neurose etaleert de stand van enkele indices weer te geven is te triest voor woorden. Ieder zijn meug dus ik heb daar geen last van aangezien ze zich zelfs verschuilen als zielige wezeltjes in een besloten clubje de pretentie content gaat wel behoorlijk manco. Wel humor dat men dan woorden als elitair en guru plakt.

Iemand die echt wat wil leren over traden/beleggen die pakt een goed boek (of een stapeltje) en verzekerd zich ervan dat ie kan lezen wat er staat en niet datgene wat hij denkt dat er staat. Op zijn blinkeriaans schermen turen om de theorie aan de praktijk te toetsen en dan ook daadwerkelijk zelf posities innemen is de enige manier. Het op structurele en objectieve wijze verslag doen in een traderlog gedurende lange periode vormt de basis van een leerproces met groei. Het is uiteindelijk net als een serieus bedrijf waarin u begint met het maken van een gedegen businessplan waarin onderandere ook concrete doelstellingen zijn opgenomen. Onze tuinman Hendrik Jan heeft in de eerste weken van 2009 de doelstelling in keiharde euri voor het lopende jaar gerealiseerd. Nieuwe doelstelling gemaakt met meer ruimte voor studie en plezier.

Groet.
De Lolbroek.
 
Jan 25, 2008
49
0
16
#78
Als je haar maar goed zit

Tja Clown, uit een soort van zelfkastijding klikken we vanuit het klooster nog wel eens een IEKS draad aan. De gewillige en van anticipatie alreeds vochtige achtersten van de bevolkers van deze ten onrechte aangeprezen apenrots worden dagelijks rijkelijk bevredigd, blijkbaar is de behoefte aan complimenten van het gepeupel en elkaar groter dan aan consistent winstgevend traden. Hopelijk zijn de dayjobs niet opgegeven!! (n)
 
Mar 15, 2008
4
0
11
#79
my own way

please,ik heb mij manier op de Nijenrode school geleerd,van een trader die al 15 jaar futures handelt,clown iex lees ik niet meer is te echt ondder de gordel geworden,hier lees ik ook zelden,just the own way,...
 
#80
He ho… he ho…

Onze tuinman Hendrik Jan heeft zijn instructies weer gekregen en ziet uit naar het moment gekoppeld aan specifieke prijs waarde dat een vibratiepunt vormt om het Long tuintje te verzekeren tegen een daling. Deze wordt tot het tegendeel is bewezen gekwalificeerd als correctief in relatie tot de voorgaande doch gezien de vigerende signalering wordt er ook een nieuwe Short tuintje ingericht voor die specifieke mogelijkheid. Grappig dat de HJ momenten toch weer redelijk overeenkomen als inverse aan de algemeen heersende stemming van de onbenullen. Zodat we nu weer gaan uitzien naar de stemming waarin men het einde van onze economische samenleving weer gaat voorspiegelen.

Het weer is helaas nog niet bestendig genoeg om het Traders Terras (TT) te openenen zodat we het moeten doen met af en toe even naar binnen om de alert signalering te controlleren. Gelet op de weersverwachting voor deze week zullen we vandaag van het mooie weer moeten genieten.

Veel plesant genoegen.
 
Jan 25, 2008
49
0
16
#81
Volgens de methodologie van een IEX columnist en de meest belangrijke Yanks index, waar ze 'm als vanouds vrijdag weer op de stip hebben gelegd, zou het gas er wel even van af kunnen. Zomaar mijn two cents, maar slechts voor het achterhoofd.

edit: en? de gluurders een vuistje vol euries?:cool:
 
Last edited:
Dec 20, 2007
19
0
11
#82
Heer Clown,

Even een vraag,
Heeft u toevallig het boek:The spiral calendar and its effect on financial markets and human events van Christopher L.Carolan gelezen?
En zo ja wat vindt u er van?

mvg.

Dank u wel voor het antwoord Heer Clown.
Ik denk dat het voor mij wel past in het stap voor stap onderzoeksproces.
Alles wat met planeten te maken heeft met betrekking tot de beurs vind ik bijzonder interessant en wil ik meer van weten.
Venus Retrograde was toch weer een mooi voorbeeld.
Ik zal het boek als het binnen is zeer zeker gaan lezen op zijn Blinkeriaans,al is mijn grote manco dat ik slecht met computers ben en ik dus moeite heb om dan alles uit te werken.maar aldoende leert men.

Bedankt en met vriendelijke paasgroet.
 
Last edited:
#83
Een ei hoort erbij…

Kwick-Fit,

Het boek THE SPIRAL CALENDAR AND ITS EFFECT ON FINANCIAL MARKETS AND HUMAN EVENTS van CHRISTOPHER CAROLAN heb ik een keer gelezen en er een paar dingen uitgehaald welke ik ooit eens nader wil bekijken omdat die aansluiten bij implementaties welke ik reeds eerder heb gedaan.

Helaas blijkt te vaak dat de in een boek gehanteerde gegevens niet altijd volledig cq helemaal juist zijn en regelmatig enigszins aangepast om de ingenomen stelling quasi te bewijzen. Het op die manier lezen van een boek (dat wil dus zeggen op Blinkeriaanse wijze) is van een andere orde en het zal u dan ook niet verbazen dat dezelfde hoekjes zijn afgesneden als door ene Bobbie Prechter zeker als u appendix B bekijkt. Vandaar dat ik niet direct alles heb laten vallen om het nauwgezet te reproduceren en te kunnen beoordelen of en op welke wijze het inpasbaar zou kunnen zijn.

Wanneer u de pagina erna met de bibliography leest dan krijgt u enigszins een indruk uit welke hoek dat de wind waait en tevens indien de schrijver volledig is geweest heeft u inzicht in hetgeen hij heeft over geslagen. Op de laatste pagina treft u de man zijn advertentie aan voor zijn abbo dienst, waarom denken die gasten toch altijd in termen als kip en gouden eitjes die uitgemolken dienen te worden. Op het eerste gezicht zou het niet ernstig moeilijk moeten zijn om de essentie van het spiraaltje in code te krassen maar het behoort niet tot mijn huidige prioriteiten.

Tot slot moet u zelf een eerlijk antwoord geven op de vraag of dit past binnen uw eigen structurele stap voor stap onderzoeksproces of dat het interrupt driven is omdat u er toevallig tegenaan liep geinspireerd door het enthousiasme van een cijferkalk individu.

Mvrg
De Lolbroek.

Een fijn paasweekeinde saam.
 
#84
Kwick-Fit,

De laatste Venus Retrograde lijkt zonder nadere beschouwing op een “hit” en ook de vorige was redelijk in de buurt van de relevante AEX pivot maar nog verder terug is het al aanzienlijk minder fraai om het maar gewoon in het plat Hollands te zeggen; nie goe. Een stukje statistiek van de koude grond over een AEX datafile vanaf begin jaren vijftig vorige eeuw leert dat de Venus Retrograde 37 maal is voorgekomen in die periode. Als we dan even rekenen dan kunnen we daaruit een trading strategie herleiden met kanspercentages op basis van het verleden geetaleerde koers, dan heeft u tot volgend jaar even weinig tot niets te doen.

Enigszins merkwaardig is uw opmerking over de Venus Retrograde wel indachtig de inhoud van het boekje van Carolan dat toch echt ergens anders over gaat, sterker nog nergens in het boekje wordt de planeet Venus genoemd. Zodat ik u nogmaals de vraag stel of dit past binnen uw eigen structurele stap voor stap onderzoeksproces of dat het interrupt driven is omdat u er toevallig tegenaan liep geinspireerd door het enthousiasme van een cijferkalk individu. Alleen meten geeft weten en de inverse is waar zodat gissen helaas missen geeft.

Ga voor de winnende trades met lol.

EDIT:
Kwick-Fit,
Als u nu probeert aan te geven waarom u Raymond Merriman zijn boekje zo goed vindt. Zijn jaarboekje (zie elders op dit forum) kon ik niet zo waarderen en voelde mij een beetje opgelicht; later heb ik wat in zijn boek The ultimate book on stock market timing uit 2001 gelezen maar dat kon mij niet bepaald enthousiast maken.
 
Last edited:
Dec 20, 2007
19
0
11
#85
beste Heer Clown,

Ik heb het boek van Carolan vandaag pas binnen gekregen en inderdaad Venus wordt er niet in genoemd.
Waar ik me op dit moment vooral mee bezig hou,is het uitzoeken wat mij het beste lijkt om zo goed mogelijk in de toekomst te kunnen kijken.
Nadat u een lange tijd geleden al aangaf dat een van uw technieken met astronomie te maken had,en niet om te slijmen,maar op het gebied van TA acht ik uw kennis toch zeer hoog,heb ik mij er ook eens in verdiept.
En er ging inderdaad een wereld voor mij open,hier wil ik meer van weten,vandaar dat ik alles wat er wat mee te maken heeft,of zijdelings mee te maken heeft gewoon koop om er wijzer van te worden.
Ik ben er wel achter gekomen dat de combinatie van Astronomie,EW,Fibonacci,cycles en Gann de best voorspelbaarde waarde heeft voor de beurs.
Maar om die technieken nou allemaal goed te snappen en te kunnen combineren ben ik nog wel eventjes zoet.
Vooral WD Gann en EW vindt ik erg moeilijk, maar aldoende leert men.
Het boek van Carolan lijkt mij toch een welkome aanvulling op mijn steeds voller wordende boekenkast en heeft ook zeker raakpunten met het laatste boek van de bruine mevrouw,Fibonacci analyses.
Dus ik zie het toch als een stap voor stap onderzoekproces.
Om zodoende met steeds groter wordende zekerheid de beurs te kunnen voorspellen.
Heb ik toch nog een vraag,in een ver verleden heeft u aangegeven dat u Merrimann eigenlijk niks vond.
Ik heb lang geleden zijn eerste boek van de reeks van 4 gekocht en vond het ook helemaal niks,of ik snapte het toen nog niet.
Laatst toch maar zijn derde boek gekocht en ik vindt dit toch een mooi naslagwerk voor de middellange termijn.
denkt u nog steeds negatief over zijn boeken of is uw mening over hem veranderd,mijn mening in ieder geval wel.

mvg. niet zo kwik,maar wel fit.

EDIT:

Heer Clown,

Zijn 3de boek Geocosmic correlations to trading cycles is een mooi naslagwerk.
Het beschrijft de aspecten van 0-90-120-180-240-270 graden tussen de planeten zon,venus,mars,jupiter,saturnus,uranus,neptunes en pluto.
Hij heeft alle aspecten dus uitgezocht van de Dow Jones vanaf 1958 meen ik en van de S&P vanaf het begin.(1982).
Hij zoekt dus naar cycles en aspecten en geeft dat in zijn boek,wat ik dus een mooi naslagwerk,zo goed mogelijk weer.
In zijn boek beschrijft hij ook de retrograde en direct periodes van de planeten.
U schrijft altijd terecht Meten is weten en gissen is missen.
En dat meten heeft Merriman hierbij voor mij gedaan.

mvg

EDIT:
Merriman gaat in zijn boek over de 171 jarige planetaire cycles hit terug tot 1931.
Hij heeft het erin veel over de '72'-year cycle.
Ik zal me eens goed gaan inlezen over het komende aspect aangezien u het zeer belangrijk vindt.

mvg.
 
Last edited:
Jan 25, 2008
49
0
16
#86
Zo nog laat bezig autosnelservice?

Hoeveel pech heb ik dan vanavond? Vooral leuk als je de grafiek van de mini dow fut er even naast leg. Normaal houd ik me 's avonds bezig met de S&P, maar om de geest lenig te houden doe ik wel eens de oude dame.

SLD 2 YM JUN09 Futures YM JUN 09 7980.0 USD ECBOT 20:37:11
BOT 2 YM JUN09 Futures YM JUN 09 7975.0 USD ECBOT 21:10:52

Jaja, bijna op de top van de markt verkocht, stop op 8000. Ik ga even de planten sproeien, dus ik leg alvast m'n stop op break even en een paar stuivers, want de trade gaat heerlijk mijn kant op.

Kom ik terug, en is mn stop geraakt :confused:, maar de dow staat toch bijna 100 punten lager!!! :rolleyes:. Om vervolgens in een rechte streep bijna 200 punten lager te sluiten Al met al ongeveer 360 punten door mn neus geboord als ik de trade niet had gelocked........:eek:

Ah well, it's all in the game :clap:

Happy trading, morgen weer een dag

edit: bedankt voor de tip Boriesch! ;) Maar ik zat te azen op een runner, ik had die afstort namelijk wel verwacht, dus dan laat ik 'm lekker lopen. Volgende keer beter! Fijne avond!
 
Last edited:
Jan 29, 2008
39
0
16
#87
Heb de grafiek er even naastgelegd...tsjee zeg. Wat zal dat gezicht even verbaasd zijn geweest! Wel mooie entry op verse NR.

Aan de andere kant zal de stop-win ook wel vaak zijn geld meer dan waard geweest zijn...(niet belerend bedoeld natuurlijk!)

Groet,

Boriesch

Edit: De plantjes varen er in ieder geval wel bij...ook fijne avond!
 
Last edited:
#88
Al is de leugen nog zo snel…

Beste Kwick Fit,

Momenteel leven wij in het jaar 2009 dus als wij iets zinnigs zouden willen zeggen op basis van eerdere beurservaring betrekking hebbende op een planetaire cyclus van 171 jaar dan zou u volgens mijn rekenlessen toch minimaal over gegevens uit het jaar 1838 moeten beschikken zodat 1931 mij toch ernstig merkwaardig voorkomt. Deze cyclus is niet toevaligerwijze uit het geheel geplukt (er is er bijvoorbeeld ook nog eentje van 492 jaar) want er treedt namelijk dit jaar een aspect op van deze 171 jarige planetaire cyclus.

Nu heb ik al vaker opgemerkt dat er niet een individuele cyclus van belang is doch dat er sprake is van verschillende cycli die interfereren zodat het van belang is dat wanneer u naar planetaire cycli kijkt u ze ook daadwerkelijk allemaal in uw overzicht betrekt. Het vermeende meetwerk van Merriman waar u op gaat vertrouwen blijkt al direct bij aanvang in een oogopslag zo lek als een mandje en de onvolledigheid van het vertaalwerk van Irma vind zijn oorsprong dan ook bij de auteur. Zoals u weet heb ik de stukjes van Merriman een tijdje gelezen en steeds vaker miste ik feiten in de verhaaltjes en de vermelde feiten bleken niet te kloppen met eigen meetwerk op koersdata. Dus heb ik maar een zelfstudie Astronomie aangevangen vanaf de basis op de bekende JBF wijze.

Lang leve het internet; Ik las ooit eens een stukje over Astro en daarin kwam ook de 72 jarige cyclus van Raymond Merriman voor en de hoofdlijnen wil ik u niet onthouden dus een quote:
He sees an uptick before a long slide: "...a very impressive multi-month rally is ready to begin—either with the low forming now (July 29, 2002), or with one that will form between this October and next January." But after that: "I think the market will continue downward into this time band (the 72-year cyclical bottom between 2004 and 2016) before the real end of the big bear market is over."
Het was voor mij nou niet echt een aanbeveling om direct alles te laten vallen en mij volledig op de 72 jarige RM te gaan richten en eerlijk gezegd denk ik daar nu nog steeds zo over.

Het is precies eender als met de Technische Analyse waarin de prutsertjes willekeurig en vaak nog op onjuiste wijze de mossels zo af en toe eens uit een grafiekje vissen. U doet het of helemaal of helemaal niet er is geen tussenweg in een structurele aanpak, zoals u weet ben ik nu eenmaal niet van de zachte heelmeesters en stinkende wonden.

S6.
 
Dec 20, 2007
19
0
11
#89
Dank u voor het antwoord,
wat moet ik hier nou op zeggen,u heeft gewoon gelijk.
Ik ga me weer eens verder verdiepen vanaf de basis op de JBF-wijze.
Toch de laatste tijd een boel wijzer geworden.
Ik kan ook maar op een ding al mijn aandacht vestigen en dat is voorlopig toch nog mijn zaak,daar verdien ik de centjes toch nog wat makkelijker.

@stokvis:Ik heb een gezegde wat ook wel op mij slaat:Soms zit het mee,maar het zit altijd tegen.
Blijven lachen.

mvg
 
#90
Het meten versus het gissen…

Gewoon omdat het leuk is maar vooral toch heel erg leerzaam eens teruggaan met de kennis van nu naar dat wat de meute verstaat onder Technische Analyse namelijk het lijnen trekken. Al is er wel een klein doch essentieel verschilletje want deze lijnen zijn niet willekeurig getrokken doch gegenereerd door een stukje krascode zodat de objectiviteit en structruur gewaarborgd is. De gebreken van de mens zoals beschreven door de bruine mevrouw worden op deze wijze geelimineerd en het interpretatie stukje wint daardoor aanzienlijk aan kwaliteit.

Veel plezier met Koninginnedag.

EDIT:
Beste Verveelde,

De door GJN gedoceerde trendmethodologie is reeds lang geleden al geautomatiseerd nadat deze eerst met de nodige huisvlijt is verbeterd. Het zal u niet ontgaan zijn dat het laatste wat wij van de heer Nikken vernomen hebben niet bepaald de schoonheidsprijs heeft gewonnen al is er door de beste man zelf niet aan opvolging conform de voortschrijdende inzichten gedaan. Mede gelet op de actualiteit vrees ik dat het nog wel even gaat duren voordat wij weer een triomfantelijk berichtje uit de GJN hoek mogen verwachten.

De uitdagingen van een geheel automatisch en autonoom handels systeem liggen in een hoek waar nog steeds geen oplossingen voor zijn die niet van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat in euri. Met name de afhankelijkheid van derden component is door de grote mate van onzekerheid en onvoorspelbaarheid een kostbare zaak. Neem bijvoorbeeld de handelsdag van vandaag waarin Euronext de eerste vier minuten niet thuisgeeft zodat u eigenlijk uw systeem pas kunt opstarten na reparatie van de datafile.

De Heilige Graal is een droom voor en van gefrustreerde traders die niet in staat zijn stukjes te definieren die zich bij uitstek lenen voor het handelen aan gunstige r/R.

Het bitter laat ik voor wat het is.
 

Attachments

Last edited: