The Dutch corner

"die kale bolle uit rotjeknor"
 

Attachments

  • aaa.gif
    aaa.gif
    60.4 KB · Views: 170
Volgende Koersdoel alweer in het vizier 466 maar de index moet even weer bijkomen na OS

FTI kd 467,15
AEX kd 466

Vandaag behaald hoogstestand

FTi 467,30
AEX 466.11

Het is gewoon eng brrr

We moeten ook weer eens naar beneden

Kom op een NR van de rond de 426 AEX (1H) tevens volgende PR ook alweer bekend

Gisteren stegen we op negatief nieuws!
 
Last edited:
Smikkelen en smullen maar zelfgevangen is het lekkerste…..

Beste Quick,

Het is niet vaak genoeg te benadrukken dat u uw eigen waarnemingen moet doen en zich niet moet laten lei(ij)den door de waarneming en/of ernstiger nog de conclusie van iemand anders. Grappig want ik kan me de fase waarin u momenteel bent nog heel goed herinneren want toen liet ik me nog wel eens van de wijs brengen door uitspraken van GJN. Om dat te doorgronden heb ik dus enige studie verricht naar de gebruikte methoden en technieken en zo kijk ik nu vanuit de methodiek naar publicaties zodat ik vrij snel in de gaten heb wat voor vlees ik in de kuip heb.

Het zwaktebod van de analist die het niet weet is altijd een trading range en Gassie vormt hierop dus geen rechthoekige uitzondering zodat hij per definitie achter de feiten aan loopt in plaats van dat ie vooruit kijkt. De grap is dat u indien u wel vooruit kijkt er de klok op gelijk kunt zetten wanneer het Gassie soort met de ommezwaai komt, ik had er aldus een goede fles op gezet, lol. Jammer dat de Technische Analyse door dit soort figuren wel weer als terecht mikpunt van de plassertjes wordt neergezet.

Er zijn vele methoden en technieken dus verdwaalt u al heel snel of ziet er als een berg tegen op, maar probeer te categoriseren op basis van de reading dan wel lagging eigenschappen van hetgeen u bekijkt. Uw voorkeur dient uit te gaan naar de reading capaciteiten en dan valt het meeste simpelweg af en heeft u een paar groeibriljantjes over waar u helemaal los op kunt. Want daarin heeft de bruine mevrouw een heel goed punt u moet het uit elkaar halen, helemaal besnuffelen en weer in elkaar zetten en dit alles vanuit een traders perspectief en niet zoals te vaak vanuit een analisten perspectief. Let erop dat u een aantal complementaire metertjes gebruikt.

Die kale bolle uit Rotjeknor had onlangs een leuk programma op TV over de verschillende mossel culturen welke u in uw vorige bericht aanhaalde. Dan blijkt de smaak uit de winkel niet te vergelijken met het echte spul dat u zelf omhoog haalt. En vergeet ook niet uw visradar welke u helpt te bepalen waar u wat en wanneer gaat ophalen, beter ken gewoonweg niet.

De broodschrijver die zijn column moet vullen en toch eerzaam te werk gaat kwalificeert de fase waarin de AEX momenteel koerst als distributie fase en wijst op de kaarten in Yanks Land om het correcte synchronisatie punt te identificeren. De bruiniaanse analist weet dat er in deze fase cadeautjes worden verstrekt welke niet bepaald windeitjes leggen of zoals iemand het plastisch uitdrukte “ wat goed is komt hard en snel”.

Veel plezier bij de P-trades.
De Ppparelverzamelaar.

PS
@Flipper het is niet eng u vist vers.......


EDIT:
En…?!… Flipper…?!
Wat hebben we vandaag voor lekkers gevangen….
Jammie…..
Oe la la la
Disco dancing
Oe la la la
Ze zien het echt niet bij de buren
Oe la la la
Is het een schotel…
Oe la la la
Is het een kopje…
Oe la la la
Nee het is een echte beker met een hogere rand….
Oe la la la
 
Last edited:
Nou, Clown een schotel met dubbele bodem mag ook. Ik heb aan jou te danken dat ik nu de hele dag P'tjes zit te verzamelen. Het heeft even geduurd, maar dat was omdat het eigenlijk veel simpeler was dan ik dacht. Nauwelijks toekomstvoorspellingen, maar gewoon direct herkennen wat het is. Na verloop van tijd zie je het ook aankomen. Het moeilijkst blijft om niet te anticiperen. Langere termijn raakt hierbij wat in het slop, maar je kunt niet alles hebben.
Pacito
 
C. de mosseltjes werken lekker jammer dat Robbie ze niet zit!

Even op de japanse tour.
De dag kaars van gisteren geeft info en zie de kaars van 4 feb en wat gebeurde erna!

Edit: C. helemaal mee eens
De mossel methode is Relax alleen moet je het puzzeltje even doorhebben daarna Automatich Piloot
De T. scalp methode is daarin tegen intensief maar wel leuk als je de weg vantevoren weet!
 
Last edited:
Wat voor de een constructief is, is voor de ander destructief, zegt over beiden iets.

Beste Flipper,

De onzin en feitelijke onjuistheden zitten R in de weg en hij laat zich lei(ij)den door de conclusies van een verdwaalde in plaats van zijn eigen waarnemingen te volgen. Hij moet eerst weer vertrouwen in zijn eigen waarnemingen krijgen en inzien dat hem onzin verkocht wordt zoals ook al eerder hierboven bewezen. Het is als een plaat die blijft hangen maar het is nu eenmaal niet anders, er is een verschil tussen hetgeen er feitelijk staat en hetgeen men denkt dat er staat.

Voor de golftellers, de goedgelovige schreeuwlelijk is al een tijdje ernstig stil, is er woensdag weer een nieuwe ronde in het grote tel spel aangevangen al zijn er twee opties welke in deze fase naast elkaar gehouden moeten worden. Het een en ander past keurig in de mosselvangst waarbij de tijd nu een rol van betekenis gaat spelen ten aanzien van het wat grotere geheel. De Technische Analyse Nieuwe School condities moeten u veilig door deze fase heen loodsen. Om in Olifanten termen te blijven; let ook op de kaarten in Yanks Land en aarzel niet als prijs op de AEX nog niet gearriveerd is.

Handel met plezier de parels binnen.

EDIT: 10:37u
Vooruit ik doe nog eens een rondje;
In de intraday grafiek zoek ik een entry long welke aanstaande is. Lage viagra indicator waarde net boven een potentiële steun ( zakt de AEX door de steun dan is de volgende eigenlijk nog veel mooier, lees: meer ppparels). Na entry pas ik een passieve en actieve stop-win toe. En vergeet niet uw eigen waarneming is altijd belangrijker.

EDIT2:
Bij grafiek 1
Zeg goedgelovige schreeuwlelijk…. Een kopietje trekken kan ik ook hoor daar heb ik geen goedgelovige voor nodig…. U valt een beetje (veel) door de mand.
 

Attachments

  • aaa.gif
    aaa.gif
    59.9 KB · Views: 166
Last edited:
Voor de golftellers, de goedgelovige schreeuwlelijk is al een tijdje ernstig stil

De lust om mijn scenario's te delen is mij idd vergaan; ik richt mij liever op geld verdienen dan op muggenziften, want erg constructief komen de discussies toch niet van de grond en ipv elkaar duidelijk verder te willen helpen verzandt men keer op keer in vaagheden en achteraf borstklopperij; een conclusie die ik enige tijd geleden naar nu blijkt ook al terecht trok.

Succes op de beurs.


Edit: Ik bedoel maar...
m.vr.gr.
 
Last edited:
Hoi allen, wat betreft het vertrouwen in eigen waarnemingen heeft Clown helemaal gelijk.. Ik ben het nu weer een beetje aan het oppakken.. Ben bezig geweest met andere dingen, ook nadat ik ''the feeling'' met de beurs even kwijt was.. Mijn pokerhobby ook weer wat opgepakt (met goed succes) en mijn school aan het afronden... Maar... Ik ben nu weer beetje bij beetje bezig.. De dag NR, tsja, hij staat er wel... Misschien een trade daar op zetten en achterover leunen, maar ik moet zeggen dat ik intraday het meest vind opleveren en een mooie entry daarvoor wil.. Ik heb de laatste periode overigens ook niet zo veel educatie mbt de beurs tot me genomen, dat wil ik wel weer gaan doen..

mvgr Robbie..


ps. Believe en Clown, cut the crap tegen elkaar plz...
 
mss op station 453,4 wachten voor entry long....?
als u - zoals ik - wat minder geduld heeft, kunt u proberen de zaagtanden onderweg te gebruiken..

NB iemand nog bielsen gesignaleerd?
 

Attachments

  • 080228_5min nr.gif
    080228_5min nr.gif
    9.1 KB · Views: 144
Flipper, ik kom wat betreft de NR niet op ca.426 maar op.

RSI 21 januari het laagst, is dus 422... Minus (515,77 (31 dec 07)-464,32 (26 feb))= ca.370..
Mijn MACD en stoch, geeft deze ook aan...

ChartNet Print pagina



Zie ik iets over het hoofd?

ps. Clown, alles goed trouwens? Tijd niet gezien op IEX..
 
Last edited:
Zo nu wil ik even patsen na intraday NR ritje heerlijk die Automatisch piloot! relax man
Geen bezweten handen en natte muis!

Edit :mad:Robbie ik gebruik IB data en AMibroker RSI mischien daar het verschil in zit
 
Last edited:
idd lekker Dolfijn, vooralsnog houd ik 453,4 voor gezien..
Robbie, je NR is idd aangespoeld, de vraag is m.i. hoe levensvatbaar deze gekwalificeerd moet worden. de Dolfijn NR is naar ik begreep op de uurgrafiek, ik denk een wat oudere te vgl met die op de 2 uur in post 216.
 
Wat is dat een IEX….. ?!

Beste Robbie,

We hebben hier onlangs “T-schermpjes” ontwikkeld….. het zou u enigszins bekend in de ogen kunnen voorkomen… zeker niet heilig want er zit een te grote “lagging” factor in maar na een gevonden en genomen entry best aardig ter kennisgeving, lering en vermaak.

Uw dagmossel heeft zelfs een target welke nog verder weg ligt doch moet formeel nog even door de trigger worden afgevuurd. Met de wijze lessen van de heren deStarter en Nol1 zou u met die waarneming toch een dot van een constructie moeten kunnen opzetten waarbij u eerst op nummertje zeker gaat en zelfs wat meepakt van een eventueel toch nog ietsje hoger om op tijd de poot vrij te geven en de gehele resterende weg af te tikken. Kunt u ook nog studeren en pokeren maar dan wel in die volgorde van prioriteit.

Wanhoop niet de AEX bevindt zich momenteel in wat de broodschrijvers van enig niveau ook wel distributiefase noemen daarbij is de synchronisatie met Yanks Land even zoek waardoor het wat sneller heen en weer schiet. Bijzonder leerzaam om de metertjes te testen op reactiesnelheid doch ongeschikt om weer te geven op een forum.

Sommige dingen veranderen blijkbaar nooit, ergo alles kits dus, LOL

@Flipper
Na tweemaal te zijn uitgestopt en het niet wijzigen van de intraday trend modus van negatief naar positief, conform met de vigerende trend meegegaan. Nu worden de Yanks weer wakker en het zou prettig zijn als ze weer synchroon met ons gaan lopen of wij met hen, het is om het even.

EDIT:

Thijs IEX heeft verschillende malen een ban van een maand gekregen nadat hij of een van zijn studentenvriendjes met bruin hempie en snorretje meenden te kunnen optreden. De laatste keer was het wel heel ernstig waarbij de woorden infantiel en plassertje het moesten ontgelden. Alleen indien deze door mijn alias neer getyped werden overigens want anderen mochten exact dezelfde woorden blijkbaar wel gebruiken. Dit heeft geresulteerd in een ban tot nader orde en die orde is er nog steeds.

De Technische Analyse kwaliteit is op IEX erbarmelijk slecht en het niveau daalt nog steeds en zoals een bekende TA-er wel eens opmerkte” “daar wil je toch niet tussen staan als technisch analist”. Ach, those were the day’s ; als in verleden tijd en die komt nooit meer terug dus als een ware trader/belegger richt ik mijn pijlen op de toekomst.

Op een incidenteel kopietrekkend schreeuwertje na is het hier een stuk rustiger en ventileren hier een aantal mensen hun bruiniaanse gedachten. Ik ga dus geen draad van 100 of meer overwegend niet relevante bagger posts per dag lezen, die tijd besteed ik liever aan een goed boek of het krassen van een paar regels code. Om de daad bij het bruiniaanse woord te voegen; nu omhoog op de intraday AEX kaart is negatief terwijl omlaag positief is, al is het natuurlijk wel relatief en in de juiste context (om maar weer eens een vaak gebruikt woord van een oude bekende te gebruiken).

Beste Veeboer,

Mag ik ervan uitgaan dat u tevens de mosseltjes in de aanloop naar de 466 heeft opgepakt en het belang van de 466 in de verschillende kaarten kunt plaatsen zodat u hierop een positie heeft ingenomen op dat moment? Want die mag u namelijk niet geheel los zien van het zoeken naar een long tezamen met versgevangen mosseltjes welke tot zelfs 471 wezen en een AEX welke conform de condities beschreven op pagina 58 omlaag bewoog.

Mvrg.
 
Last edited:
Ok Clown, goed om te horen dat het goed gaat.. Het is toch het belangrijkste in de plaats van het beurscircus... Jammer dat je niet even komt buurten, al is het maar af en toe, want het draadje van Kniep begint weer wat te leven... Ik kom zo nu en dan wat posten...

mvgr aan jullie allemaal
 
entry long lost???

Ooo, hier lees ik over een entry long maar ik zie em alsmaar niet. De enige entry die ik deed was short en wel om 9.15 uur vanmorgen op basis van wat MA crossings op drie tijdframes plus een zwak MACD signaal. RSI14 is zoals vaker niet duidelijk op de korte tijdframes.
De entry long die ik nu zie naderen heeft nu twee uit drie bevestigingen. Maar de bollinger bandjes naderen weer, vanwege berichtjes om 16.00 denk ik. Dus van short naar neutraal lijkt me op dit moment het beste.

Graag kritiek op deze benadering,,, daar leer ik van.
 
Traden is als regeren en dat is vooruitzien.

Beste Veeboer,

Reeds vele malen eerder heb ik aangegeven niet zo gecharmeerd te zijn van Moving Averages als indicator omdat ze de onhebbelijkheid hebben “lagging” te zijn door de essentie van de indicator. De mathematische constructie van de indicator is immers de gemiddelde waarde over een periode gemeten welke in het verleden ligt waardoor er vertragingen optreden. Een hele korte periode nemen geeft in volatiele markten weer een beter resultaat dan in niet volatiele markten waar de “ruis” dan niet als zodanig wordt geïdentificeerd. Uw broker zal met deze instelling in ieder geval wel heel content zijn met u als klant. Vandaar dat men die problemen probeert te tackelen door een combinatie van een snelle met een langzamere MA maar dat verandert natuurlijk niets aan het lagging effect. In gewogen en/of exponentiele versies ligt de nadruk op de meest recente input waarden waardoor dat in het gemiddelde tot uiting komt op basis waarvan de indicator eerder zou moeten reageren.

Er zijn vele mogelijkheden om het lagging effect van de MA enigszins te verzachten en daarvan heb ik er toch best wel een hoop gezien maar er is er geen enkele die het lagging effect eruit haalt. Ook doktuh Alex zijn drie schermpjes benadering kan niets veranderen aan de nadelen welke in de MA zitten ingebakken. In specifieke combinaties, overigens anders dan MACD met default club, zijn ze te gebruiken als bevestiging van andere signalering zoals bijvoorbeeld de Elliott Oscillator of de vibrator van Connie. Deze andere signalering is dan uit de reading categorie welke een zekere voorspellende waarde heeft zoals bijvoorbeeld Elliot patronen, Reversal signalen en Gann projecties. In dit draadje ligt de focus dan ook op die Technische Analyse hulpstukken welke reading capaciteiten hebben, immers als trader/belegger zijn we net zo goed als de volgende trade.

De eerste TA schreden deed ik met een pakketje waarvan de krasser een overtuigd optimalisatie beest was en de aanbeveling verstrekte regelmatig de indicator instellingen te optimaliseren. Aldus geschiedde en dan krijgt u dus ieder keer na optimalisatie andere MA waarden als zijnde de optimale instelling voor de kiezen welke het in de toekomst ook weer net niet doen, immers in het verleden behaalde resultaten. Hieruit kunt u verschillende kanten op maar ik zal ze u besparen mijn conclusie was dat ik een methode of techniek moest vinden welke mij aangeeft wat de huidige trend is zowel kwalitatief als kwantitatief en waar dat de potentiële draaipunten zitten. MA’s of combinaties daarvan zijn hiervoor ongeschikt.

Maar wat is het dan dat iedereen die iets met TA doet niet om MA heen kan? Wel dat is eigenlijk heel eenvoudig want een MA geeft een keurig en doeltreffend ja/nee antwoord en is daarmee ultiem objectief zoals die krasser zou zeggen het is zo eenvoudig dat uw secretaresse het werk kan doen staat er koop dan gaat u long en staat er verkoop dan gaat u short. Kost wel een paar centen hoor kan ik u uit ervaring toevoegen, in krasser termen een flinke vrijstaande villa.

Natuurlijk blijft als altijd recht overeind staan dat als het voor u werkt dan wil en mag ik daar absoluut niet aankomen.

Mvrg.
 
Beste clown,

Helder verhaal.
Zoals al meerdere keren gemeld: de TA bestudeer ik om te gebruiken als verfijning op de short-strangle methode. Een "stop loss" actie is daarbij het terugkeren naar een delta-neutraal positie, die aan t eind van de dag meestal geld oplevert.
Met een combinatie van hand op de knip houden en niet te dicht langs de rand lopen ( money en risk management) is er met het krakkemikkige gemiddelde-verhaal redelijk te werken. Natuurlijk het is geen hogeschool-TA, maar veel meer een kwestie van 51 op de 100 keer raak schieten. Alleen die 49 missers daar heb ik zon hekel aan.

En daar zit het pijnpunt: gisteren las ik over den long entry die ik niet zag, en die dus niet kwam. Per saldo zat ik short tot even voor vier. Het neutraal zitten en daardoor een paar punten missen tot half zes beperkte de pret van de verder correcte dagwinst.

Tenslotte: Het MACD-default-club hoofdstuk uit het boek van Brown vind ik niet sterk. Wat je ook knutselt aan die indicator, het wezen verander je niet. Dus bespaar je de moeite en laat em maar op 12,26 staan.

ps om 1400 uur:
Nu lees ik uw eerdere tip over de mossels en pag 58. Het laatste ( oscillatorrichting versus koers) begin ik aardig te leren. Wat hier als mosselvangen wordt aangeduid daarvoor mis ik nog de kennis/vaardigheid . Daar studeer ik nog op. Evengoed: ook heden werkt op de 1 minuut AEX de MA crossing/MACD (default) plus RSI 14 naar wens. MACD lees ik overigens niet volgens het voorschrift.
Overnight dus strikt delta neutraal. Op de grafiekjes om 10.30 short en om 12.40 weer neutraal.
Is toch weer geld. Overigens probeer ik het aantal transacties per dag beperkt te houden, t kost al genoeg.
 
Last edited:
Zo even pauze ….. pfff drukke dag…. net werken…

Correctie Beste Veeboer,

Die long entry’s waren er wel degelijk gisteren (overigens vandaag ook weer) doch ze werden netjes uitgestopt door de actieve Stop-Win. Een koersbeweging gaat nooit in een rechte lijn er zitten altijd tegenbewegingen in of zo u wilt trend en correctie waarmee iedere correctie een potentieel draaimoment is. Het is nu juist de grote verdienste van de Technische Analyse Nieuwe School dat deze u een setje metertjes biedt welke het mogelijk maakt te conditioneren en daarmee inzichtelijk te maken waar u mee van doen heeft. En de maar is er ook want het is geen Heilige Graal dus u moet een paar zaken toevoegen.

Een scoringspercentage van 51% winst trades is een veel te laag percentage, de voormalige beursvloer professional die hier vroeger zijn licht nog wel eens liet schijnen gaf aan dat als een systeem meer dan 71% scoort het pas zinvol is dit voorwaarts te gaan testen. Overigens scoort het onlangs hier aangehaalde MA 5 en 25 voorbeeld nog weer een stuk lager dan 51%. Mijn eigen systeem beoordeel ik veel realistische namelijk gerelateerd aan de feitelijke beurs beweging op het percentage parels dat het scoort van de substantiële koersbewegingen. Dat wil zeggen bijvoorbeeld van 563,98 – 401,45 en dat komt ruim boven de 100% zodat ik nu de swings in deze beweging er ook in betrek en dan krijgt u zoiets als 563,98 – 470,49 - 559,43 – 480,87 – 521,49 – 401,45. En omdat die laatste nog geen 100% scoort ben ik nog niet geheel tevreden al heeft rupsje best genoeg aan het eerste criterium.

In haar boekje geeft de bruine mevrouw expliciet aan, inclusief prioriteiten, wat de door haar zelf voorgestane hulpmiddelen zijn bij het traden, de MACD komt overigens niet op dat lijstje voor, de mosseltjes wel. Ze geeft zelfs aan wat het ene ding is wat u uit het gehele boekje dient op te pakken, u raadt het al het is een reading hulpstukje bij uitstek. Het mijn inziens belangrijkste echter staat op bladzijde 48 en dat betreft de wijze waarop u uw grijze massa laat functioneren. Natuurlijk besef ik me ter degen dat zoiets niet voor iedereen is weggelegd en dat ik een voorsprong heb omdat mij dit in het bedrijfsleven reeds jaren geleden is aangedragen waarna ik het tot kunst heb verheven. (ach ik zal wel weer een arrogante eikel wezen voor sommigen)

Zo weer aan het werk…. Het ligt op straat dus even bukken en oprapen die parels.
Mvrg.
 
hobbyen met Gann

Heer Clown,

Ik ben me aan het verdiepen in Gann, dit levert aantal interessante zaken op. Ik weet alleen niet zeker of ik goed zit.

Op basis van wat knutselwerk heb ik hieronder 2 grafieken geplaatst met een aantal Gann trendlijnen.

Zwart/wit komt van 703,18-217,80
Blauw/rood van 563,98-401,45
Groen/geel van 519,08-401,45 (2e grafiek)

Allemaal berekend vanuit de square techniek.

Kunt u er eens feedback op geven?

Bij voorbaat dank,

Groet,
Drawdown
 

Attachments

  • AEX-DAG Gann.png
    AEX-DAG Gann.png
    26.9 KB · Views: 174
  • AEX-2U 1.png
    AEX-2U 1.png
    23.9 KB · Views: 180
Top