The Dutch corner

Regeren is vooruit zien……..

Beste Albee,

Als uw grafiek dezelfde koersen bevat als de mijne hedenmorgen dan snapt u nu wel waarom ik afgelopen vrijdag al op zoek was naar een entry long en niet short zoals de rest van de wereld. Met dank aan regel1 uit het grote boek van de heer Nol1 en een paar met huisvlijt gemaakte regeltjes die mij vertellen wanneer die regel toe te passen is het allemaal weer goed afgelopen.

Veel plezier en S6.

@ToetjeD,

Een simpel kusje dan; 401,45 naar 457,13 naar 425,35 naar 450,49 naar 433,70 naar 443,54 naar 440,65….. in EWP termen niets nieuws onder de zon derhalve.

@ToetjeD-2,
De entry was vrijdag maar dan moet men niet den grafiek op z’n kop houden, nu is de Viagra indicator al weer aardig opgelopen en zonder de hulp van de gasten uit Yanks Land is het waarschijnlijk een te grote opgave voor de AEX om over deze mosquito heen te hoppen. Al doet onze super index wel heel goed zijn/haar best en dan zijn er natuurlijk altijd nog de gele mannen in het oosten die in de bus kunnen gaan blazen. Een extra swing is natuurlijk ook wel weer een extra mogelijkheid pparels aan de ketting te rijgen.

De KD berekeningen van de mosselkes (wel allemaal opvissen hoor), EWP maar dan wel het juiste patroon nemen, en het werk van meneer Gann gecombineerd leveren wederom het licht in de duisternis. Al moet u de laatste tijd wel heel veel dwalende zelfverklaarden trotseren. Het is niet anders, nu moeten ze alleen nog even gaan roepen dat we de lucht ingaan of zo iets, dan is het zover.

Cheers.
 
Last edited:
Beste Albee,

Als uw grafiek dezelfde koersen bevat als de mijne hedenmorgen dan snapt u nu wel waarom ik afgelopen vrijdag al op zoek was naar een entry long en niet short zoals de rest van de wereld. Met dank aan regel1 uit het grote boek van de heer Nol1 en een paar met huisvlijt gemaakte regeltjes die mij vertellen wanneer die regel toe te passen is het allemaal weer goed afgelopen.

Veel plezier en S6.

Beste Clown,
Om in uw terminologie te blijven, lijkt het erop dat er een aantal verdwaalden zich naar de hemel richten. Teken aan de wand?

Ik had een wat uitgebreider stuk neergepend, en zelfs met plaatjes; maar tot mijn schrik bemerkte ik dat mijn huidige waarden weliswaar niet hetzelfde, maar wel vergelijkbaar zijn met de incontinente tradingrange.
Toevallig overigens want de weg ernaartoe is duidelijk anders.

Neemt niet weg dat een bijdrage dan niets toevoegt. Kort(er) dan maar.
De samenwerking tussen mijn receptje en EW is tot nu toe wel vruchtbaar verlopen, ookal is het wat traag en niet intraday. Het door die combinatie eerdergenoemde voorkeursscenario voor een zijdelings verloop is redelijk uitgekomen en iniedergeval binnen de grenzen van het receptje gebleven; een scenario van het eind van een kortere 4e golf heeft in mijn receptje -en dus niet EW- een bovengrens van ongeveer 449 met uitschieter 454.

Receptje heeft nog gewoon ruimte tot 480 en op korte termijn ook; maar gezien eerder prijsverloop en onvermogen daarvan om, op valentijn nog wel, aan mijn momentum-criteria te voldoen is het voorkeursscenario neerwaarts. Die momentumwaarde ligt nu dus op 449-454 en is dalende. Het is aan de prijs zelf om daar wat mee te doen.

Genant, maar de besliswaarde ligt dus rond 449 en nol1 laat het me nog niet eens toe om tot dat moment mijn positie te behouden.
Aanvullend had ik zelf, wellicht onterecht, een EW waarde van 447.3 op de rekenmachine zien verschijnen. Aangezien mijn eigen receptje en ook lijntjes nu pas ook op dat punt aankomen, waarbij het receptje ook aangeeft dat dit een beslismoment is voor een mogelijk einde van een mogelijke 4e .. zie ik die samenloop van prijstargets deze keer voor het eerst als belangrijk.

Met vriendelijke groet,
Danontje

EDIT:
Beste Clown,
Daar lijkt het inderdaad de juiste plek voor;
Het zou dan wel bijna te mooi om waar te zijn, zijn
Maar goed, die illusie wekt symmetrie wel vaker.
Eigenlijk is symmetrie heel gewoon, waarbij regular symmetrical ook mijn taalkundige snaar raakt.
 
Last edited:
Meneer Gann heeft deze week weer een finest hour gepland. Het roepen over lucht heeft weer
grote(ske) vormen aangenomen. Mogelijk heeft dit te maken met een gebrek aan adem, hetgeen weer betekent dat men benauwd wordt. Kortom, net zomin als er een oplossing is voor de CO2 opslag, blijkt ook lucht niet langdurig opgeslagen te kunnen worden, zelfs niet in de boeken van onze geldinstituten. Het zal nog wel wat gaan tochten binnenkort.
Pacito
 
Gann wie... of beter welke

Beste Pacito,

Reeds lang geleden heb ik na studie van hetgeen meneer Gann publiceerde over tijd aangegeven dat er behoorlijk veel verschillende methoden zijn welke hij hanteerde en dat ze bij toepassing ook een zekere tolerantie hebben in de uitkomst en dat er tevens discussie is over de aanvang waardoor het aantal alternatieven nog eens groter wordt om nog maar te zwijgen over het verschil tussen kalenderdagen en handelsdagen. Nadat ik alles in Excel heb geïmplementeerd en een periode de gegenereerde data voorwaarts heb getest moest ik concluderen dat het voor mij niet werkte. (overigens heb ik u daar destijds ook over geïnformeerd) In uw pakketje dat de Gann beleving van een krasser is komen deze alternatieven niet of slechts ten delen voor en in uw vorige bericht gaf u reeds aan Gann niet als belangrijkste bron te gebruiken. Vertelt u ons alstublieft dat u niet in de marketing val van het Wieltje bent gelopen en er wel de essentie van heeft doorzien. Het komt mij voor dat u de laatste weken wat te vaak argumenten uit uiteenlopende hoek bij uw afstorting scenario zoekt en de objectiviteit enigszins uit het oog verliest. In uw overvolle plaatje moet u zelf nog eens uw eigen conclusies nalezen, met alle respect maar mijn beleving is er toch een van te grote mate van “lagging” indicatoren.

Fundamenteel is het slechts gissen of alle financiële malheur al of niet in de boeken is opgenomen en nog onzekerder is welk sentiment zich in de koersen zal laten zien. Dus daar begin ik dan ook maar niet aan om het dan ook nog eens aan deze week te koppelen is mij ronduit te gortig. Zelfs het overzicht dat ik vroeger altijd maakte met een kalender van cijfertjes publicatie maak ik eigenlijk niet meer en ik kijk soms nog wel eens wanneer de grafieken iets aangeven. Maar ik begrijp dat u nu alle hoop op ING en woensdag 7:00u heeft gevestigd.

Omdat gissen missen is concentreer ik me dus op de concrete Technische Analyse signalen welke zich reeds bij herhaling hebben bewezen. Mocht er deze week toch iets gebeuren dan geven mijn metertjes dat netjes aan zodat ik er van kan meegenieten. De meest recente signalering bevestigt overigens de mogelijkheid van nog een extra swing waarvoor ik de grafieken bewaak om de bijbehorende entry signalen te identificeren. In dat geval beweeg ik mee in de door u lang verwachte richting doch rond het nu reeds bekende koersdoel speur ik in mijn grafieken weer naar signalering.

De heer Nikken hanteerde het begrip voortschrijdende inzichten die worden geïnitieerd door gewijzigde signalering en dat is derhalve het te hanteren voorbehoud. Dit fenomeen heb ik in extreme vorm in mijn handels systemen opgenomen als essentieel onderdeel.

Mvrg.
 
Beste Clown, u heeft volkomen gelijk als u zegt dat ik Gann niet als belangrijkste bron gebruik. Ik gebruik hem helemaal niet als bron. Ik leg mijn andere berekeningen tegen Gann aan en kijk of er overeenkomst is. Als er dan overeenkomst is maakt het mij niet uit of ik dat als Gannpunt, Fibonaccipunt, RSI, MACD, Stochastics of wat dan ook kwalificeer. Als er geen overeenkomst is valt Gann bij mij als eerste af omdat ik er, ondanks een forse hoeveelheid studie, toch niet mee kan werken zoals ik zou willen. Ik concentreer me totaal niet op het ING-verhaal. Dat is een voor wat de TA betreft een volkomen onbelangrijke gebeurtenis. Wat de cijfers ook zullen zijn, het zal uitgelegd worden al naar gelang de stemming van dat moment. En dat is wat TA probeert te meten: de stemming van het moment.
Wat ik doe is een visie projecteren in mijn krasserpakketje mbv lange en korte termijn signalen. Voordeel is dat ik in de toekomst kan tekenen. Ik kan vervolgens bijstellen op korte termijn mocht de echte koers niet passen bij het door mij verwachte beloop. That's all.
Succes,
Pacito
 
We zitten op het randje van de contr.triangle op uur basis

Dagbasis eod paar punten meer lucht
De zwembandjes rsi beginnen teknellen op dag basis en de Rsi loopt nog steeds op!

Edit: Hoogste punt intraday bereikt? dan hebben we een 123 staan

Edit2:Lijkt erop dat de raket motor begint tehapperen micro spin op intraday
 
Last edited:
Pats Pats Pats

Dat was weer zo'n lekker mosselke die niemand wilde zien.... ach hij was best lekker hoor.....

@Flipper
Bluf…. Wat is de volgende dan?!

@ Vriendje Vis op den Stok
Ja niemand want in de periode dat den deze in de grafieken verscheen was iedereen nog bezig met het afstorten van de AEX naar waarden onder de 400. En het ken zelfs nog erger maar daar kom ik mogelijk nog wel eens op terug… LOL

@Zwaan.
Die van u deed 446 en was de gerefereerde extra swing, de mossel die er al stond deed 450 en een beetje…. Parel is van Flipper en is het scoren van een index punt…..

@Flipper
Dus toch bluf …. Het pannetje staat er namelijk al een tijdje…….


YEP Flipper da’s hem ……… smakelijk eten…..

Heeft de goedgelovige iets verkeerds gegeten?!
 
Last edited:
Mosseltje dacht dat deze parels genoemd werden en ja ik zag hem vanaf 440.5 +/- in mijn kaartjes
Zwaan
 
gisteren was het mooi weer...

Prachtig al die achteraf voorspellers hier. Je lacht je suf :clap:
En aangezien niemand hier zijn nek durft uit te steken maar zich op clowneske wijze verschuilt achter een facade van jargon en ingewikkelde terminologie en gewichtigdoenerij, doe ik het gewoon.

Sluiten we op of boven 454 dan gaan we richting 480, wellicht een pull back eerst maar die 480 komt dan echt in zicht.

Zo dat is tenminste duidelijke taal tussen al dat gewauwel hier in het circus.

En voor de zeurders die dat dan onderbouwd willen hebben verwijs ik naar de plaatjes van de overige posters hier, die immers niets aan duidelijkheid te wensen overlaten.

Het gaat m.a.w. omhoog!


edit 1: Kijk nou, Flipper ziet hem ook!

edit 2: Bravo Stokvis, 464, kijk dat is tenminste ook duidelijk. We zitten hier tenslotte om mekoar te helpen nietwoar?
 
Last edited:
Mijnheer Clown er staat een klaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weleens waar omhoog
wacht nog op bevestiging om in testappen kd 458 (panberekening op intraday) en AEX

Volgens mij bedoeld u de pan omlaag?

Edit:Yes ready togo!
 
Last edited:
Sluiten we op of boven 454 dan gaan we richting 480, wellicht een pull back eerst maar die 480 komt dan echt in zicht.

Zonder aan te willen geven dat het dit keer ook zo gaat, een plaatje om aan te geven dat alles kan.

Mijn KISS of def. ziet nog steeds geen uitkomst en houd de mogelijkheden open.
Voorlopig wijst de teller op een snel uitsluitsel en voorlopig wijst de teller omlaag.. maar dat verandert met de tijd.

Overigens up- of down .. boven de 454 ga ik rustig op zoek naar een relatief KT instapsignaal voor omlaag. Dan mis ik de punten tot de top maar.
 

Attachments

  • nuenvroeger.jpg
    nuenvroeger.jpg
    59.8 KB · Views: 142
De bruine mevrouw geeft in haar boekje aan dat het haar een slordige drie jaar heeft gekost om op redelijk niveau de signalen uit een grafiek te kunnen vissen aldus blijkt overschatting bij een groot deel van de mosselvissers gemeengoed te zijn geworden. Niet zo merkwaardig derhalve dat de meeste mossels niet opgevist worden getuige een rondje langs de velden bij de buren. Ernstig is helaas wel dat een zelfverklaarde GJN leerling onder verwijzing naar niet bestaande regels in het boekje van de bruine mevrouw uit zijn nek zit te lullen van hier tot Tokyo en weer terug. Natuurlijk is de bruine mevrouw niet volledig in haar boekje en stuurt ze u zelfs op onderdelen het bos in maar dat is geen vrijbrief om in haar naam te liegen. Als nimmer te voren is dan ook van toepassing dat u uw eigen waarneming volgt en niet aanneemt dat een ander het beter zou hebben gezien. Speciaal voor de Noor.


Het STAAT er echt al een tijdje..... weer een voorbeeld van niet WILLEN lezen wat er staat doch aannemen hetgeen men denkt wat er staat.... ofwel goedgelovig


EDIT:
wat mist u goedgelovige wat de schrijver van bv bijdrage nummer 177 blijkbaar wel zelf ziet....

Maar als u meent dat ik wederom (zie eerdere sessies en wie wat bewaart die heeft nog wat ter ontluistering) uw gelovige telling ga debuggen dan bent u aan het verkeerde adres cq u pakt het verkeerd aan .... wel zal ik u achteraf wel even fijntjes nawijzen..... het verschil tussen willen en kunnen is wederom gemaakt .... overigens was u bij de buren ook al niet fris in de oksels bezig.....

basta.
 
Last edited:
Op 9 februari heb ik reeds een pracht van een kleurplaat neergezet die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat en er kort en krachtig bijgezet dat de posities zijn ingenomen; omhoog dus, overeenkomstig die trend van de bijgevoegde kleurplaat en dat was rond 432.
Het laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Dit in tegenstelling tot zelfverklaarde intellectuelen die zich te goed vinden om duidelijk te zijn en niet anders kunnen dan veel praten, praten en nog eens praten, maar zo bar weinig durven te zeggen. Vaagheid alom dus, met als enige doel achteraf arrogant te komen melden dat de zg. winst alweer binnen is, want het geponeerde is zo gedefinieerd dat men er alle kanten mee uit kan; lekker makkelijk. Daar kopen we helaas niets voor. Maarja, de nek uitsteken en in het licht treden is slechts weinigen gegeven; de meesten dansen als een clown in de duisternis....

Succes allen en ik wens u allen veel winst!
 
Last edited:
welke mossel is wanneer geschikt voor consumptie...

Mosselen komen in soorten en maten, de beste schijnen uit de hangcultuur voort te komen, vervolgens de paalgroeiers als laatste die uit het slijk van de zeebodem..althans daar waar het gaat om spoelen van zand- en slibverontreinigingen, hetgeen synchroon schijnt te verlopen met de eb- en vloedbewegingen...
Dit is me stukken duidelijker dan de kwaliteit van de te nuttigen koersmosselen, voorlopig mezelf beperkend tot die uit de AEX zeeen.
In de bijgevoegde grafieken treft u er een aantal aan, en hoewel meestentijds het last-in-first-out principe gehanteerd kan worden vwb volgordelijkheid, gaat dit niet altijd op. Op dit moment zijn er nog 2 omlaag af te vinken (15min/2uur), echter deze liggen al enige tijd op het droge, dus niet zo vers meer..
Zolang de 2uurgrafiek nog met eb bezig is (-trending) is, hebben ze i.e.g. gerede kans , en sluit dit de meest verse op de 15min niet uit. Hoe in het circus kwalitatief gedacht wordt over eb-en vloed i.c.m. mosselkeuring is me nog onvoldoende bekend , echter de combinatie met golfbewegingen en voorkeursscenario's (heeft de maan hier wellicht ook invloed op) schijnt van groot belang te zijn.. Op het golventerrein ben ik helaas nog onvoldoende thuis, zodat ik me nogal eens verslik in den mossel. Voorlopig heb ik extra aandacht voor de bovengenoemde oudere mossel, o.a. omdat ook de daggrafiek hierin meedoet..

bon appetit, voor elk wat wils..
 

Attachments

  • 080219_2uur.gif
    080219_2uur.gif
    49.2 KB · Views: 157
  • 080219_15min.gif
    080219_15min.gif
    43.7 KB · Views: 163
Het is maar waar je blij van wordt

Heer BElieVE,

Ik vind uw posting niet terecht en nogal kort door de bocht. De vraag is namelijk met welk doel deze draad gelezen wordt. Is dat om koerdoelen aan elkaar door te geven of te leren van elkaars methodieken? Ik ga voor nr 2.

Ik leer weinig van ander posters die een grafiek plaatsen en daar een koersdoel bij geven. Dit brengt mij niet verder, ik leer er niks van en kan hen alleen een compliment geven wanneer het koersdoel uitkomt of mijn bedenkingen hebben bij de gehanteerde methodiek als deze niet uitkomt.

Wat ik persoonlijk veel interessanter vind, en waar ik meer van leer, is als in grote lijn de methodiek besproken wordt die men hanteert bij het formuleren van een koersdoel of bij het bepalen van een strategie. Dit zorgt er namelijk voor dat ik allert blijf op mogelijk zwakke plekken in mijn methodiek en dat ik ze waar nodig kan verbeteren.

Heer Clown valt voor mij in de 2e categorie en dat is voor mij bijzonder waardevol. Hij
is een van de weinigen die in grote lijn zijn methodiek deelt. Dat hij dit soms op een vage en arrogante manier doet neem ik daarbij graag voor lief.

Niettemin wens ik u ook veel succes en vele winsten.

VGR
Drawdowm

PS
Ik vind het juist leuk als mijn analyse niet uitkomt, het zorgt ervoor dat ik nog wat kan verbeteren. Helaas komt dat steeds minder vaak voor;)
 
Dit in tegenstelling tot zelfverklaarde intellectuelen die zich te goed vinden om duidelijk te zijn en niet anders kunnen dan veel praten, praten en nog eens praten, maar zo bar weinig durven te zeggen. Vaagheid alom dus, met als enige doel achteraf arrogant te komen melden dat de zg. winst alweer binnen is, want het geponeerde is zo gedefinieerd dat men er alle kanten mee uit kan; lekker makkelijk. Daar kopen we helaas niets voor. Maarja, de nek uitsteken en in het licht treden is slechts weinigen gegeven; de meesten dansen als een clown in de duisternis....

Succes allen en ik wens u allen veel winst!
Wij zijn gevlucht van een site omdat daar op de man gespeeld wordt en het moeilijk wordt om tussen alle rotzooi waardevolle dingen te vinden. Uw soort postings komt mij bekend voor. Misschien is hij deels de moeite waard, maar dat wordt min of meer vernietigd door het begeleidend commentaar. Pas u aan aan de sfeer. U gaat ook niet in uw zwembroek naar de bioscoop.
Pacito
 
Dit alles geconcludeerd hebbende,
blijven de bijdragen van Believe waardevol. Een mooi plaatje met goede tekst en duidelijke visie kan absoluut geen kwaad; en is mijns inziens complementair op Clown's eigen bijdragen. Iedereen in deze draad mag van elkaar leren en de methode daarvoor kiezen. Zoals ook eerder aangegeven, is het daarbij van minder belang of de visie en methodes kloppen,.. als de argumenten maar kloppen. Want van de falsificatie daarvan leren we.

Laten we het er dan over eens zijn dat de norm in deze draad is dat we elkaar niet aanspreken op didactische methodiek; u heeft zelf de vrijheid de verschillende bijdragen op waarde te schatten en u laat dat oordeel aan ieder afzonderlijk.

Zodra u iets waardevols denkt te kunnen melden, doet u dat en kiest uit persoonlijke overtuiging en.of tijdsoverwegingen en.of softwarematige beperkingen de weldaad van uw informatie, argumenten en visuele hoogstandjes.

Uit de roeisport heb ik al vroeg geleerd dat je elkaar niet aardig hoeft te vinden om hard te gaan. Als iedereen maar hetzelfde doel voor ogen heeft en zich daarvoor inzet.

Dit alles is niet bedoeld ter verdediging, noch als terechtstelling; wel als afsluiting van dit intermezzo. Harmonie werkt beter, ook in TA.

Prettige avond,
Danontje
 
Mooi gesproken...

Beste allemaal,

Laten we het in vredesnaam gezellig houden. Anders gaat ook dit draadje aan het eigen 'succes' ten onder..... Alsjeblieft?

Ik heb het al vaker verteld maar de man met rode neus houdt ook mij scherp. Tuurlijk heb ik ook wel eens gedacht van "had je dat niet eerder (vooraf) kunnen zeggen?" Maar ik ben daardoor altijd terug gaan kijken hoe het achteraf zat. Kan heel leerzaam zijn zal ik je zeggen.

Er zijn vele technieken welke toe te passen zijn. Deze is er ook een van GJN en in basis van een blanke mevrouw Bruin ;-))
Morgen zullen we zien of de AEX de leading index is (Amerika lager gesloten vanavond). Volgens de lijntjes hebben we sinds vanmiddag een uitbraak. Ben daarom net voor sluiting long gegaan.

Ben dus benieuwd of Amerika morgen weer als een hondje achter ons aanloopt.....

Groet en respect,

Blinker
 

Attachments

  • Square.gif
    Square.gif
    14.4 KB · Views: 145
Top