The Dutch corner 2009.

Feb 13, 2007
6
2
13
#31
Geachte Clown,

Dank voor uw reactie
Misschien dat u gelijk heeft, misschien ook niet.
De meeste posts die ik vernomen heb van deze persoon, getuigde van goed inzicht en behulpzaamheid.
Bovendien weet u,waarschijnlijk beter dan welke trader dan ook, dat de sleutel tot succes veel meer omvat dan enkel goed inzicht.

Succes met uw trades en met vriendelijke groet.

Allan
 
Last edited:
#32
Van een Griek, een Pruim en de Ppppparels…

Na wat ruzie met de Grieken heeft Hendrik Jan onze dappere tuinman de hekjes van de eerste 2009 tuin weer geplaatst op 40 Pppparels en er zitten er nog ruim 10 in de Griekse salade voor de liefhebber. De eerste aanval op de 220,12 in ons planetaire raampje der (ongegrensde) mogelijkheden is afgeslagen en nu is het weer zaak het hele riedeltje aan TA-tata gereedschappen in te zetten om het setje handels condities bloot te leggen.
Voor de volledigheid nog even vermelden dat Hendrik Jan natuurlijk wel een nieuw tuintje heeft ingericht dat al weer een comfortabele omvang heeft zodat de Regel1 uit het grote boek van de heer Nol1 van toepassing is. De instructies voor Hendrik Jan luiden dat hij deze week – exacte waarden zijn in het Circus bekend bij de artiesten - hekjes moet gaan plaatsen welke vervolgens geconditioneerd dienen te worden waarna nieuwe instructies volgen. ( lijkt wel wat op een abbo crimineel, LOL)

In de ouwe school TA prutst men nog met de 227,53 van vrijdag en kan op geen enkele objectieve en structurele wijze bepalen of het een dubbele bodem is of een lagere laag. Dus komen we in het Circus al snel weer op het zuivere fractal werk dat op basis van meten tot stand komt – dit in schril contrast tot de willekeurige cijfer kalkers – zodat we vrijdag al vrij snel een aantal mogelijke scenario’s van ons lijstje konden afstrepen. Zoals reeds vele malen eerder aangegeven is het onder bepaalde omstandigheden niet mogelijk een met redelijke zekerheid fractale indeling te maken. Deze omstandigheden moet u door ervaring (het is niet anders) leren herkennen opdat u het overzicht in de juiste context kunt plaatsen. Ik zal mij niet meer zo verbazen over de grove verkrachtingen van de EWP beginselen welke het net ontsieren inclusief enkele min of minder bekende broodtellers.

Op het planetaire cyclus front komen we aan in een “drukke” fase met verschillende cycli hits waaronder een van de vigerende 45 jaar cyclus. Als we dan ook de korte termijn cycli uitslagen combineren en kijken naar harmonische waarden dan zou dat kunnen wijzen op heen en weer slingerende koersen ware het niet dat de amplitude van de indicator niet recht evenredig aan de feitelijk koersbeweging op het bord is. Op de nuchtere maag mag u opmerken dat dat ook niet nodig is als de richting maar goed is maar ja er is helaas geen enkele methode of techniek (okay ik heb die Heilige Graal nog niet gevonden dan) die het altijd bij het rechte beurskoers eind heeft. Het is dus zaak om even goed op de bekende metertjes te blijven letten om bij de les te kunnen blijven want de combinatie van het een en ander levert wel bijzondere resultaten op.

Van het trend front conform de door de heer Nikken gedoceerde trendmethodologie welke met huisvlijt is aangepast, is het vermelden waard dat de LT aangeeft dat de AEX waarde laag is doch een Koop signaal nog niet formeel afgegeven is, de 271,91 was een valse; de MLT geeft aan dat de AEX waarde hoog is en een verkoop signaal reeds is geactiveerd de 271,91 was hier wel raak ; de KT beweegt in relatief smaller wordende trend bandjes welke nog net geen Koop signaal hebben bevestigd al was 271,91 – 227,53 al best wel een lekker hapje om het jaar mee aan te vangen. De 2009 kop is er weer af, het geheel is grafisch in kleurtjes weergegeven op de bijlage. Niet afgebeeld is de intraday kaart waarin vrijdag een valide Koop signaal is opgetreden. Wanneer u netjes uw mosselbalans heeft bijgehouden dan ligt er een vinklijstje voor uw neus klaar.

Laten we de pruim maar voor wat hij is of beter gezegd niet is, Jantje ziet immers geen pruimen meer hangen, nie.


Fijne handelsweek.
 

Attachments

Jan 29, 2008
39
0
16
#33
Knutselwerk...

Goedemorgen allen!

Wederom de vanzelfsprekende dank voor de opening van deze week.

Heb dit weekend toch wat zitten knutselen aan bijgevoegd scherm. Na wat hameren, schaven en kloppen, lijkt het toch gelukt te zijn. Ware het niet dat de houdbaarheid misschien wat kort is...
 

Attachments

#35
Een echte trend is een ware vriend….

Iemand zei ooit dat in een stijgende trend de steunen belangrijker zijn dan de weerstanden en in een dalende trend zijn de weerstanden belangrijker dan de steunen. Als u het een en ander combineert dan geniet u van het mooie weer aan het strand waar u drie strepen in het zand heeft getrokken. Wanneer u een AEX index beweging van ruim 30 punten niet trendmatig kunt kwalificeren en bij voorleur ook nog kwantificeren dan gebruikt u het verkeerde gereedschap en het trekken van de juiste conclusies is u niet gegeven.

Gann said, “The average man's memory is too short. He only remembers what he wants to remember or what suits his hopes and fears. He depends too much on others and does not think for himself. “

Voorlopig ziet het er weer netjes uit op het AEX koersbord nu de Yanks nog en het plaatje kan weer als schoolvoorbeeld het lesboek in.

Cheers.

EDIT 14:43u
Vandaag hebben de parelvissers weer arbeidsvitamine bij het werk...

YouTube - Ian Dury & The Blockheads - Hit Me With Your Rhythm Stick


EDIT 15:23u
Nu opletten dat u wel de juiste trein neemt..... LOL
 
Last edited:
Aug 29, 2006
4
0
11
#37
ben jij die met die baard dan clown?

offe.....

wel een leuke aflevering

suc6 hiero, (tis wel rustig) ... lekker...
 
Jan 29, 2008
39
0
16
#38
In één woord?

Ontluisterend...

--
Momenteel probeer ikzelf een overdosis aan informatie in één scherm weer te geven om daar vervolgens de juiste en consistente signalen uit te filteren.
Ik ben wel een beetje bang geworden om lang naar zo'n scherm te kijken...straks heb ik opeens een baard!

Tijd voor tuk.
 

Attachments

#39
Fred B. en Wilma H…

Natuurlijk moet u zich goed realiseren dat de programma maker zijn kenmerkende Man bijt Hond stijl heeft zodat hij gericht gezocht heeft naar bepaalde figuren welke vervolgens naar zijn inzichten zijn weergegeven. Dat wil dus zeggen dat uitspraken welke niet overeen komen met zijn inzichten simpelweg niet uitgezonden zijn. Niet dat ik altijd het programma MbH volg maar figuren als de IJzeren Heinen kunnen wel een glimlach toveren terwijl de weergegeven beleggers omdat het dichtbij komt mij toch een beetje doen gruwelen. Op de vraag wat ik voor werk doe antwoord ik altijd in eerste instantie dat ik zelfstandig vermogensbeheerder ben in de financiële wereld. Slechts een enkeling vraagt verder.

Uiteraard zijn Fred Baardmans en zijn vriend Olie Brillenmans compleet over de top door de wijze waarop ze door de programma maker zijn geportretteerd. Maar als u dat nu eens probeert weg te laten dan moet u onmiddellijk een paar trekjes herkennen waar u ook mee te maken heeft en derhalve moet overwinnen. Dromen zijn immers bedrog.

Wilma Huppelkut is het prototype van de domme geit die slechts als competitieve voordeel kan aanvoeren dat zij vrouw is voor een zaaltje typische grijze koppen (van Robbie niets meer vernomen, is zeker met pokeren bezig) beleggers. Ontluisterend is haar tussen neus en rimpel lippen door gemaakte opmerking dat de TA waar zij zegt gebruik van te maken van een “Analist” op het internet komt welke zij nog even moet lezen om de dag aan te kunnen vangen.

Dat het anders moet is zeker dat het anders kan is een feit, de maand januari was in het Circus wederom een uitmuntend begin van het jaar.

PS.
Nee ik heb geen baard.
PPS.
Let op Verveelde dat u ook niet de zwetende Pacito bietenbrug opgaat.
 
#41
Dus toch een ordinaire krasser bij de sigarenboer…

Pacito,

Helaas bent u nooit verder gekomen dan een beetje gokken op; “doet ie het of doet ie het niet”. Hier zijn een paar individuen een aanzienlijk stuk verder gekomen en weten nu dat als ie dat doet dan volgt dat en/of als ie dat niet doet dan volgt dat, plus nog een paar combinaties van. Een enkeling is nog verder gegaan en houdt zich dan ook tevens bezig met de vraag wanneer doet ie wat. Waar u de mist in bent gegaan staat trouwens ook op dit forum.

Momenteel zijn er dan op basis van zuiver, objectief en structureel meten een paar bijster interessante condities in beeld welke het verschil maken tussen wat gepruts met de verkeerd gekozen geschreven calls welke uit pure wanhoop moeten worden gemiddeld (waarvan ook nog eens de consensus is dat het een pure beginners fout is) omdat ze zo scheef zitten als een hoer op de wallen versus de optimum buck at the right time derivaten.

Dat u zich als TA “kenner” presenteert verplicht u toch om minimaal juiste informatie te verstrekken zodat het dan ook ontluisterend is te moeten constateren dat u persistent feitelijk onjuistheden rondstrooit. Hopelijk lijden uw slachtoffers niet al te veel financiële schade al is de luiheid zelf na te denken natuurlijk wel de oorzaak van het gevolg.

Het feit dat iemand dagelijks wat op internet krabbelt maakt niet de kwaliteit het is de inhoud of in het onderhavige geval beter gezegd het gebrek aan inhoud met de stroom aan feitelijke onjuistheden, het volledig missen van signalen en met name de verkrachtingen van “gekende” methoden en technieken. Kort samengevat; prutswerk dat tevens wat zegt over de hijgende Wilma H type volgers, of op zijn Maxima’s “hij was een beetje dom”.

De lolbroek.

EDIT 13:09u
Pacito,
Dat u nu nog steeds niet heeft begrepen op welke termijnen dat wij hier in het Circus posities innemen terwijl u dat ontelbare malen ondubbelzinnig is duidelijk gemaakt pleit niet voor u edoch past wel volledig in het beeld dat u van uzelf heeft neergezet. Uw middel en zweet sessies zijn gewoon terug te lezen dus dan is het echt niet zo moeilijk als men een klein beetje kennis van Griekse waarden en normen heeft, een blik op tijd van melden en blik op de koersdata vertelt de rest en als u dan nog tot overmaat van (uw) ramp meld dat uw middelen het verlies zou hebben weggewerkt. Daarmee raken we dan tevens de kern en dat is dat de gemiddelde Wilma H. pruts hijger dat inzicht in ieder geval niet heeft en daarmee passief scheef blijft zitten zodat hem/haar niet anders rest u in paniek te vragen waar het naar toe gaat.

Blijft als een serieuze paal boven water staan dat u feitelijke onjuistheden rondstrooit over verschillende methoden en technieken op basis waarvan anderen ook in het bos verdwalen of erger nog een flinke bult oplopen door het niet zien van de bomen. Op het moment dat sommige leergierigen hier de Pacito bietenbrug op dreigen te gaan dan wijs ik ze daar even op, ter lering en vermaeck. U verkiest het prutswerk op ieks en de pretentie van “inhoud” daar stop ik geen energie meer in en val u er daar ook niet mee lastig al zou dat een appeltje eitje zijn, ieder het zijne, het ga u goed.

Cheers.

PS.
Beste DubbelD, hier moet u vanmiddag even goed op de aangelegde condities letten want de vigerende en contraire trends met overeenkomstige steun en weerstand liggen relatief dicht bijeen.

EDIT 14:48u
Beste DubbelD, hier zit weer een conditioneel beslismomentje als onderdeel van de trendmatigheid.
 
Last edited:

Pacito

Active member
Jun 27, 2006
186
2
28
Zwolle, Overijssel
#42
Clown, aangezien u noch mijn entry's nog mijn exits kent, is dit aanmatigende stukje van generlei waarde. Als u in overweging zou nemen dat ik op een iets langere termijn handel dan u voorstaat, zou u een en ander kunnen begrijpen. Maar ik moet vaststellen dat dit blijkbaar te hoog gegrepen is. Jammer.
Pacito
 
Dec 18, 2007
43
5
18
#43
Tja

Clown, aangezien u noch mijn entry's nog mijn exits kent, is dit aanmatigende stukje van generlei waarde. Als u in overweging zou nemen dat ik op een iets langere termijn handel dan u voorstaat, zou u een en ander kunnen begrijpen. Maar ik moet vaststellen dat dit blijkbaar te hoog gegrepen is. Jammer.
Pacito
Het is jammer dat u het geschrevene slechts negatief opvat heer Pacito. Heer Clown wijst op een aantal punten waar u uw voordeel mee zou kunnen doen. De entry´s en exits zijn niet van belang om uw TA kennis te staven. U heeft de extra stappen nog niet gezet die nodig zijn om een nog hoger niveau te bereiken. Zou u die stappen wel zetten dan zou u begrijpen wat heer Clown bedoeld, sterker nog u zou uw huidige kennis ook afdoen als niet helemaal of misschien wel helemaal niet. Tevens zou u, net als heer Clown en anderen, gaan signaleren waar anderen de bietenbrug op gaan.

Been there done that zullen we maar zeggen, het is een proces waar je doorheen moet.

Met een gemakzuchtige instelling van zelf het werk niet willen doen en alles op een presenteerblaadje aangereikt willen krijgen red je het niet.

Edit
Het laatse was meer in algemene zin bedoeld heer Pacito, ivm in hoeverre en op welke manier je zaken aanreikt of opmerkt. U vat het wat te persoonlijk op, het is een leertraject waarbij je emoties uit moet kunnen sluiten. De inhoud is veel belangrijker dan de toon, laat u daar niet door afleiden.

Ik vroeg me nog wel af of ik het er voor de zekerheid bij moest zetten, dacht dat het niet nodig zou zijn en dat u wel duidelijk zou zijn hoe ik het bedoel.


Groet,
DD

Ps
Ik heb het in beeld heer Clown, bedankt.
 
Last edited:

Pacito

Active member
Jun 27, 2006
186
2
28
Zwolle, Overijssel
#44
Beste Drawdown, zelf met een optimistische blik is er in het stukje van Clown geen enkel positief feit te ontdekken tav mijn persoon. De laatste opmerking die ik verwacht is uw laatste regel: "Met een gemakzuchtige instelling van zelf het werk niet willen doen en alles op een presenteerblaadje aangereikt willen krijgen red je het niet."
U kent mij slecht, derhalve beschouw ik ook uw posting als niet ter zake doend.
Pacito

Ps. ook bij Madoff werd nooit een negatieve maand vastgesteld. Dat deed slechts bij enkelen lichtjes branden.
Ik plaats inderdaad een zwaailicht bij 100% postieve resultaten, gepost dan weliswaar, en al dan niet verpakt in feestpapier. Niet openmaken, is voor de handel.
 
Last edited:
#45
omdat praatjes geen gaatjes vullen.....

ach... de leugen is niet snel genoeg voor de waarheid.

EDIT 13:48u
Morguh VissieopdenStok,
Lang op vakantie geweest man....
Mosseltje gevangen 13:07u.. entry strategie erover heen... en.... aktie....LOL
Natuurlijk aftocht strategie in de gaten houden al is dat geen Paco achtig ding. .... oeps is al weer een Regel1 uit het grote boek van de heer Nol1.

Poost

EDIT 14:04u
Hopla koning keizer admiraal die idioot van een Clown die flikt het weer.
NU opletten zo lang P58 bent u nog nie boven Jan nie

EDIT 14:12u
Nieuwe mossel gevangen 14:06u die moet(!!!) u vergelijken met die van 13:07u en in het geheel plaatsen. Nu gaat de trend een doorslaggevende rol spelen.

EDIT 14:36u
Mosseltje mosseltje aan de wand wie is het schoonste van het land.... 14:00u mosseltje in de trend.... nu weer volgende opvissen...... 14:33u eerste kandidaat .....

EDIT 15:06u
Hopla de entry op de 14:33u mossel werkt en de tikker loopt weer.... weer hetzelfde recept want als het werkt dan werkt het ... en opletten waar u wat aantreft met name in de trendmatigheid want de AEX en Yanks LAnd mooiste lopen nog a-synchroon.... 15:02u mossel even in de smiesen houden

EDIT 15:25u
De parels vliegen weer rond vandaag en zeg nou zelf als ze uw kant op rollen dan geeft het toch niet een paar uurtjes naar een schermpie te gluren..... die gast met scheve calls zit stiekum ook te gluren maar met een heel ander gevoel.... toch...?!
Nu weer opletten want de Yanks gaan ook weer meespelen ....... enne strakkies nog effe blazen met die 2,5T die ze me hebben meegegeven.... ze willen hem zeker aan me verkopen.... LOL
 

Attachments

Last edited: