The Dutch corner

Beste Pacito,

Het is goed te vernemen dat u dat gebruikt wat voor u werkt al komt uw opmerking over het minder analyseren wat merkwaardig over getuige uw uitpuilende plaatjes. Het waren in de praktijk van het traden op basis van analyse steeds de perioden dat ik dacht er te zijn waar de grootste verliezen ineens op de proppen kwamen omdat net op dat moment de zeldzame uitzondering van de regel optrad. Mijn stelling derhalve is dat elke methode en techniek zonder uitzondering zowel voordelen als nadelen heeft en dat het van essentieel belang is deze te kennen zodat het geen onaangename verrassing zal blijken te zijn. Het gebruik van complementaire methoden en technieken is derhalve een vereiste en daar gaan de meeste analisten dan ook stuk op, door het gebrek aan kennis gebruiken ze indicatoren uit dezelfde categorie die allen hetzelfde vertellen doch ook dezelfde onhebbelijkheid delen.

De uitspraak van de heer Gann welke mij het meeste aanspreekt is dat hij niet perse de exacte bodem of top correct dient te scoren het gaat hem om de winst en dat is nu precies de spijker op de spreekwoordelijke kop. Het maakt nogal een verschil of u Gann gebruikt of de interpretatie van iemand anders (!!) die dat als des Gann’s verkoopt want ook Gann heeft minder sterke kanten net zoals alle andere methoden en technieken. Binnen gedefinieerde grenzen gaat het er dan om per indexpunt de optimale hoeveelheid euri te scoren en daar spelen de sporten van de heren Nol1 en deStarter een rol al is ook daarop van toepassing dat het initiële spelletje anno 2008 enigszins anders verloopt. Laat meneer Gann nu in het jaar 1909 al verwachtingen ten aanzien van hetgeen u 2007/2008 op de beurs heeft gezien gepubliceerd hebben, neen natuurlijk niet in detail zoals feitelijk nu op het bord staat maar daarvoor zijn andere hulpjes ook beter geschikt als fine-tuning.

Money Management is een onderdeel van het traden/beleggen en kent verschillende onderdelen welke overeenkomen met een gefaseerde aanpak uit de analyse. Persoonlijk hanteer ik derhalve nooit een draai in posities op hetzelfde moment maar bouw eerst de bestaande positie gestaffeld af en neem de nieuwe ook weer gestaffeld in. Een correctie in een trend kenmerkt zich vaak door een extreme prijs beweging in relatief korte tijd en zonder ze allemaal te hoeven gebruiken biedt het dan ook de ultieme gelegenheid het aantal euri per indexpunt in de vigerende trade te optimaliseren en wat “onderhandelingsruimte” te creëren voor de draaimomenten.

In het Money Management kader mag u bijvoorbeeld ook de acties vorig jaar zien van iemand die op laag extremen voor weinig de calls 600 december 2007 aan het verzamelen was. Wat iedereen van het niveau azijnzeiker nu al lang weer is vergeten dat deze call aankopen niet op zichzelf stonden doch dat een tweede actie direct de kostprijs opleverde hetgeen per saldo, tsja ; een andere keuze op suggestie van een van de specialisten nog veel interessanter was ; en dat de calls lang voor december al met winst (niet zo moeilijk omdat ze uiteindelijk om niet in de tas zaten) verkocht zijn waarvan de persoon in kwestie ook melding maakte. Leerzaam edoch getuige de uitspraken van vele figuren blijkbaar geen leermomentje maar ja een ezel moet die steen gewoon nog een paar maal vol raken.

Tot slot gaat het niet om een incidentele treffer van een paar puntjes meer of minder maar om het structureel maken van winst over een langere periode bij voorkeur op de swings welke zich uitstrekken over een wat langere periode in de tijd gezien aan een acceptabel risico stress indachtig. Voor elk wat wils uit de snoepwinkel.

Een trader/belegger is zo goed als zijn VOLGENDE trade.
Mvg.

PS
Iedereen gefeliciteerd met de behaalde winst.
PPS.
Het ken naar 380 maar het ken ook naar 480 is niet dat wat EW mij biedt.

Goede morgen allemaal,

voor zover ik er nu iet uit kan halen op EW gebied is het dat de beweging die nu gaande is correctieve eigenschappen heeft en wat mij betreft een 4 van 5 van 3 zou kunnen zijn. Dan zouden de komende dagen nog wel eens erg heftig kunnen zijn. Maar evengoed kan de gehele impuls geplaatst zijn er ontbreken te veel stukken voor een duidelijk beeld. Dat is denk ik precies wat u ook bedoelt te zeggen is het niet?

Mvg,

Ger

edit: Denkt u trouwens dat het ook mogelijk is dat dit pas 1 van 3 van 5 van C is?
 
Last edited:
pfff

Gerper,

Als u op de Reply knop links onderaan drukt in plaats van de Reply knop rechts in de bijdrage dan hoeven we niet overmatig te scrollen bij het lezen in dit draadje, dan slaat de RSI wat later toe.

Het stukje vanaf 401,45 heeft inderdaad correctieve eigenschappen waarmee het bij voorkeur ingepast dient te worden bij de derde. Dit gezegd hebbende dient u zich te realiseren dat het dan ook nog past bij de derde van de derde van die eerst vermelde derde (hij is best grappig, lol) , geheel conform de definities welke zijn vastgelegd in de Rules and Guidelines van het EWP.

Vanmorgen trof de AEX een weerstand aan hoge Viagra indicator waarde en daarin een short scalp gevonden welke een steunniveau zoekt uit de 401,45 trend. Waarbij opgemerkt dient te worden dat de niveaus door de recente koersslingers natuurlijk wel enigszins verder uit elkaar liggen maar dat komt uw scalp opbrengst natuurlijk wel weer ten goede. (wel FTI’s en geen calletjes waarmee u genaaid wordt door een pro, leert Ami nou werkelijk waar niets hier en van de heren Nol1 en deStarter)

Aan het einde van deze scalp treft u dan weer aan hoe deze in de beweging vanaf 401,45 past zonder dat u ook maar een indexpunt mist maar wel met beperkt risico en rara optimale hoeveelheid euri per punt. Als ik het plaatje goed gelezen heb dan komt er nog een gelegenheid weer een nieuwe voorjaarstuin op de bouwen maar die moet eerst aan een paar keiharde criteria voldoen die zich in de toekomst nog moeten manifesteren. En aangezien het jaar uit vier seizoenen bestaat en er altijd weer een volgend jaar is kunnen we nog wel even vooruit in het Circus maar voorlopig kan het jaar 2008 al niet meer stuk.

Mvrg.
Een trader is zo goed als zijn volgende trade.

@Ami
Door uw opmerking niet over te gaan tot het kopen van een boekje ter verkrijging van enige EWP basis kennis, dat aan de huidige eur/dol slechts een drol kost, diskwalificeert u zich op pijnlijke wijze. Uw voornemen zich voor maanden terug te trekken in uw studeerkamer om er na een dag obstinaat al weer uit te komen siert u niet. Het feit dat u niet de moeite neemt eens verder te kijken dan de neus lang is vormt een handicap welke u op enig moment pijnlijk in de portemonnee gaat raken.

De meerjaren golftellingen waar u zich zo druk om maakt zijn van toepassing voor de tijd welke, zelfs als zou u onlangs zijn geboren en de gemiddelde levensverwachting aanzienlijk verhoogd worden, u niet meer gaat meemaken. Om vervolgens van u te vernemen dat u er intraday mee zou willen gaan handelen maar Tick golf tellen is u weer een brug te ver.

Als klap op de vuurpijl komt u onder hetgeen u EW noemt nu al niet verder dan het ken naar 480 maar het ken ook naar 380 en van dat gokniveau lopen er al voldoende sukkels rond. Een structureel gedisciplineerde trader/belegger doet momenteel zijn zaken intraday op scalp basis al zijn bewegingen van meer dan 20 AEX index punten niet bepaald typische scalp waarden.

Met uw bovenstaande reacties op de Circus voorjaarstuin geeft u aan niet te kunnen lezen en derhalve niet te doorgronden wat er feitelijk aan het handje is. Neemt u eens wat afstand en beziet bovenstaande objectief dan kunt u zich vast wel vinden in het feit dat er mij geen andere conclusie rest dan dat ik u niet zere neus kan nemen.
 
Last edited:
Dankje Clown, ik zocht even bevestiging voor wat ik zag/dacht te zien. Succes met traden.

Mvg,

Gerper
 
Ami, de aanwijzingen van Clown zijn juist heel goed, u moet alleen tussen de regels doorlezen wat hij daadwerkelijk zegt. Hij geeft (terecht) niet alles op een presenteerblaadje, omdat hij zelf ook flink heeft moeten knokken om te komen waar hij nu is waarschijnlijk...

Geef niet zo snel op joh!:)

Mvg,

Gerper
 
Een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch…?!

Met de luxe van een Joristwintigpunter ( twee in twee dagen is bijna Kokiaans exhibitionistisch) reeds in den zak kunt u nu rustig bezien of de mosselkus het nog helemaal gaan doen ook, waarbij het natuurlijk wel zaak is ze netjes laag voor laag te nemen uiteraard indachtig de 401,45 trend (welke natuurlijk ook uitgenomen kan worden ergo moeten in geval van mosselke nummer……). Niet zo toevallig dat op dit punt (AEX op moment van schrijven) de grenzen liggen waarbij ofwel het ene dan wel het andere EWP patroon (dwz van de shortlist) zijn geldigheid verliest als optie.

Als ik een beetje projecteer (nee niet anticiperen hoor) schieten zo dadelijk de binnenzwembandjes in de knel en kunnen we weer wat beleven. Zoals reeds aangegeven het is een spel om actief te spelen en de vingers aan de knoppen te houden. Eens zien of Joristwintigpunter nummer drie er nog uit te slepen is, maar niet overmoedig worden gewoon op de harde condities afgaan.

Te paard…te paard…. He ho he ho
S6.

EDIT:
Het is eigenlijk gewoon een beetje eng aan het worden als de beurs zo braaf doet wat het zou kunnen doen volgens een vooraf gemaakt planneke. Joris20punter nummer drie loopt met in achtneming van regel 1 uit het grote boek van de heer Nol1. Als we nog een FA tumult spike krijgen ligt er zo rond de 433 nog een weerstand vandaar Regel1.

EDIT2:
Klop Klop….. Wie is daar…?!….. Het bennuh de steunzoluh van de 401,45…. Niet aarzelen en bij twijfel niet inhalen……. We hebben nu alweer 10 punten te verdedigen, er zijn dagen bij dat de 10 nooit never gehaald wordt….. als de Yanks zo meteen niet in den bus gaan (mee)blazen gewoon de volgende nemen….. eigenlijk is het schandalig…. Maar ik zeg toch netjes dank u wel meneer…..

EDIT3:
Onder wat men “normale” beursomstandigheden zou noemen zou ik best een gokje willen wagen door een beperkt deel van mijn FTI’s shorts open te laten staan conform de vigerende signalering en condities. Dus heden toch maar even niet de helft is reeds gesloten toen de 401.45 steunzoluh als zodanig functioneerden en ik speel nog even met de andere helft maar ze gaan er in ieder geval voor slot of eerder als de 5 parels in den knel komen uit. Per slot van rekening better missed money than lost money.

Fijne avond & Cheers.
 
Last edited:
EDIT3:
Onder wat men “normale” beursomstandigheden zou noemen zou ik best een gokje willen wagen door een beperkt deel van mijn FTI’s shorts open te laten staan conform de vigerende signalering en condities. Dus heden toch maar even niet de helft is reeds gesloten toen de 401.45 steunzoluh als zodanig functioneerden en ik speel nog even met de andere helft maar ze gaan er in ieder geval voor slot of eerder als de 5 parels in den knel komen uit. Per slot van rekening better missed money than lost money.

Fijne avond & Cheers.

Zat zelf ook te kijken naar het verdedigen van de AEX, vanuit mijn eigen optiekje.
Het is nog geen up, maar down is het ook even niet meer.
U zult vast meer zien dan ik, maar mijn KISS beaamt uw gezonde verstand.

Overigens vind ik Philips onderhand een plaatje worden, maar niet van plan om tegen de stroom in te zwemmen. Wegens tijd zijn mijn plannetjes beperkt, dus ik wacht gewoon rustig af tot mijn eerdergenoemde receptje zn ding doet ... en anders niet.
Dat voorjaarstuintje heeft iniedergeval nog geen haast; en mijn receptje geeft op zn vroegst vrijdagavond een datapuntje.
Voorlopig red de AEX het overigens best aardig en is dat ene eenzame plannetje van me, zoals besproken, nog niet met de pijp naar Maarten.

Clown, volgens mij bent u aan het genieten! Ik kan niet volwaardig meedoen en vindt het al fantastisch :)
Dat geld dat komt wel, zolang je geniet en hard werkt schijnt.
 
Wat betreft dat analyseren heb ik dat vrijwel allemaal geautomatiseerd. Ik pas alleen nog aan op momenten dat het gaat afwijken. Het kost dus aanzienlijk minder tijd. Ik bekijk wel zo'n 50 plaatjes met analyses van mijzelf om te zien waar we zijn. Intraday loopt dat gewoon mee. Het verschil is dat de handel veel minder nerveus geworden is. Ik wacht rustig mijn kans af en pak hem dan. De verkoop- of terugkooporder geef ik ook direct in. Ik probeer niet meer de laatste centjes eruit te persen. Op die manier is het spel veel leuker geworden.
Pacito
 
...... wel FTI’s en geen calletjes waarmee u genaaid wordt door een pro.....

Anders gezegd: Kies het instrument wat bij de gekozen methode past. Bij strikte toepassing van TA wilt U dicht bij de onderliggende waarde blijven dus is de Future geschikt. Bent U meer handelaar met inzicht en ervaring dan bieden opties meer mogelijkheden. Laag kopen en hoog verkopen is de basis, en niet bang zijn om iets te verkopen wat nog niet in bezit is .....de zogenaamde pro neemt U niet, nee, U laat zich nemen omdat U een fout hebt gemaakt. Meest waarschijnlijk begreep U niet wat er gebeurde vanwege termen als gamma, theta of ( waarschijnlijke) Volatility.
Uiteindelijk is de optiehandel een kwestie van loven en bieden, in wezen niet anders dan handjeklap op de veemarkt, handel in weidegrond, gebouwen of termijnhandel in voertarwe. Overal geldt: pak je winst, gun de ander ook wat, maar zorg dat je weg bent als je "aan de verkeerde kant van de markt"staat. ( citaat mevrouw Bruin......de paardenboerin)

En veeboer, wat hebt U zelf gepresteerd in de huidige turbulente markt? welnu: mijn vaste "short strangle" heb ik vorige week met licht verlies kunnen sluiten. Vanwege een verblijf bij de chirurgijn in de provinciehoofdstad leek een volledige cashpositie verstandig. Een goede keus, toen ik nog half verdoofd via NOS journaal de beursberichten hoorde.....
En zolang pijnstillers de geestelijke scherpte beperken blijft het bij 4% op jaarbasis. En er is nu tijd over om wat TA teksten te bestuderen.....( Connie is nou niet echt helder qua Gann en cycli zeg....valt me toch wat tegen)
 
Gaat het weer een beetje meneer den overbuurman …?

Beste Veeboer aan de overkant van het water,

De keuze uit de beurs snoepwinkel is een direct gevolg van de door de Technische Analyse opgeleverde fase in wat men ook wel eens trend noemt, persoonlijk heb ik mij beperkt tot aandelen, opties en futures welke gekoppeld zijn aan verschillende TA niveaus. Het komt niet zo vaak voor dat er zomaar (dat wil wel zeggen op verantwoorde wijze onder de vertrouwde TA conditionering) op een dag 30 indexpunten op te rapen zijn om maar eens aan te geven dat de huidige fase exceptioneel is waardoor u ook conform uw snoepjes dient te kiezen en gebruiken. Natuurlijk niet vergeten, pakken die parels en wegwezen op naar de volgende, immers er is altijd weer die volgende trade tot het moment dat het weer tijd is de tuinen in te gaan richten.

De bruine mevrouw geeft in den beginne van hoofdstuk 9 aan slechts een introductie te verschaffen om te voorkomen dat u ergens in het Gann traject een plassertje gaat worden. Eerlijk gezegd moest ik hierna bij de bruine mevrouw op het onderwerp Gann al afhaken maar de bruine mevrouw biecht wel nog even op dat Gann een belangrijk (ste) onderdeel is van haar gereedschap. Voor dat ik het boekje van de bruine mevrouw kocht had ik al het nodige werk van meneer Gann zelve gelezen en dan kijkt men toch een beetje anders naar het fenomeen.

Toevallig zag ik het Gassie weer eens en blijkbaar tref ik het want de ONZIN spat weer van het scherm, nee nee nee sukkel als je steunen en weerstanden niet werken dan heb je niet de goede, het is echt niet te filmen. De S en W werken gewoon het gaat alleen wat sneller heen en weer en voor de ECHTE Technisch Analist is dat niet zo vreemd want die zag dat dus aankomen met behulp van zijn gereedschap. Schande voor de CMT, enne Sjonnie B gaat volgens Sjonnie zelf heel ergens ander over, het is niet te filmen en dan ligt het natuurlijk weer aan de waardeloze TA terwijl u de minkukel moet hebben die er zo’n teringzooitje van maakt.

Dus heden ochtend heb ik het er maar even van genomen na het aanschouwen van de juiste S en W tjes…. Lol ….. zodat er tijd is voor een paar klusjes die de afgelopen tijd zijn blijven liggen. Als er nog wat beweging komt welke past bij de laatste dagen dan is de eerste mogelijkheid daarvoor vanmiddag en gelet op de relatief hoge Viagra indicator waarde omlaag dus short. Overigens zelfde recept niet gokken en binnen is binnen.

De Lolbroek aan de andere kant

EDIT:
Een plaatje met wat S..... enne die witte ster is een meting van een knel zwembandje.... speciaal voor den Paco op de automaat... lol

EDIT2:
Het duurt te lang waardoor de tijd de Viagra indicator aan het ontladen is in plaats van de prijs dus ook maar even de voor nu belangrijkste W erbij. Het ken immers niet alle dagen feest wezen, al schiet de binnenzwemband zojuist al weer in de knel en staan er al twee ND’s in die grafiek.

Fijne avond & Cheers.
 

Attachments

  • aaa.gif
    aaa.gif
    41.6 KB · Views: 188
  • aaa1.gif
    aaa1.gif
    20.4 KB · Views: 176
Last edited:
Goede middag,

ik heb een vraagje. Ik heb nu Prechter en Brown besteld en daarbij bedacht ik me dat ik daarbij dus ook een goed TA programma nodig heb. Zeker als ik een werkend systeempje wil gaan ontwikkelen. Nu is mijn vraag aan jullie dus wat goede TA-software is met behoorlijk uitgebreide mogelijkheden. Chartnet zie ik op veel plaatsen en lijkt me best oké, maar ook bijvoorbeeld Amibroker zie ik regelmatig langskomen. Hebben jullie een tip voor een programma met wat serieuzere mogelijkheden?

Mvg,

Gerper
 
Het was weer een mooie week.

Beste Gerper,

Er zijn twee zaken welke u absoluut uit elkaar moet halen en dat zijn TA en software, het heeft mij een flinke vrijstaande villa gekost om in dezelfde terminologie te blijven als de krasser uit Emmen toen ik met zijn vermeende TA software de beurs op ging.

Wat u allereerst nodig heeft is optimale kwaliteit data van de waarden waarmee u handelt en helaas valt Chartnet daar al door de mand dus moet u als u daar gebruik van maakt rekening houden met afwijkingen of deze corrigeren. Inhoudelijke vragen kunnen ze niet beantwoorden en gaan ze opzoeken om erop terug te komen, u snapt het is jaren geleden en nog steeds niets gehoord dus daar schiet u niets mee op. De suggestie van die gasten is overigens onjuist en ik ben van mening dat hun business model op sterven na dood is. Niet iets om in te investeren derhalve. (zie bv Rentenier zijn eigen werk gemaakt in Chartnet, ik hoop dat u het in easylanguage heeft gemaakt dan kunt u redelijk eenvoudig overal terecht)

Het pakket Amibroker is qua initiële aanschaf een relatief heel erg goedkoop pakketje ( er zijn er meerdere overigens) en dat treft u dan ook in het gebruik van het pakketje. Het valt ineens uit de lucht, natuurlijk niet als het rustig is maar wel als u aan het draaien bent. Er zitten nogal wat bugjes in en dat tref ik natuurlijk weer, men wil het niet begrijpen dus dan wordt ik altijd wat giftig dus had ik binnen een week al contact met de eigenaar/ontwikkelaar. Bij de overgang naar een hogere versie van het product was er ineens voor maanden aan analyse werk pleite…. Ik gvd, u snap maar gewoon weg…. Nee hoor ik was natuurlijk gelukkig wel ervaringswijs geworden door zoveel prutswerk en had een backup gemaakt voordat ik de nieuwe meuk installeerde.

Naar ik heb begrepen is de absolute top of the range het product Tradestation maar het kost niet bepaald een drol zelfs aan den huidige eur/dol. Met de bovenstaande ervaringen durf ik de investering niet aan want ik ga door het plafond als de vermeende professional ook scheurtjes vertoont.

Mijn waardevolste TA instrumentarium is de achterkant van mijn sigaren doos en een penneke. Een TA pakketje is een joke dus als het zo gepresenteerd wordt moet u er hard van weglopen. Neem een teken pakketje met wat kant en klare indicatoren maar controleer ze echt allemaal voordat u ermee gaat handelen want ze zeggen a en doen vrolijk b. Overigens Binck is niet de enige die de RSI niet juist heeft geïmplementeerd een echt grote internationale naam in de financiële wereld ken d’r ook wat van. Er zijn trouwens kant en klare indicatoren te krijgen die gewoon in excel gaan wat natuurlijk ook kan.

Vergeet pakketjes zoals bijvoorbeeld Pacito (sorry beste man het is niet persoonlijk) gebruikt want u bent een slaaf van iemand zijn Gann interpretatie zonder dat u ooit zult leren waar de beste krasser de verkeerde afslag heeft genomen. Het klinkt wat hard en negatief maar bedenk dat er vele gasten rondlopen die wat euri van u willen plukken zonder zich zorgen te maken of u iets met het aangeschafte kunt doen laat staan euri verdienen op de beurs.

Kortom uw beste investering is die in kennis want dat is hetgeen het verschil maakt. Laat ik het eens omdraaien om te kietelen, als ik bijvoorbeeld chartnet en/of amibroker gebruik en u koopt die kunt u dan hetzelfde…?…. Of wordt ik net zo waardeloos als Gassie als ik Chartnet gebruik. Nog een leuke, GJN gebruikte bij Fortis het pakketje van de krasser uit Emmen en nu bij de Rabo, ach u ziet het zelf wel. Verdraaid dat is het, daarom zit ie sindsdien op de zeephelling. (geintje gozert)

U dient te beginnen met het maken van een lijstje van hetgeen u van uw gereedschap verwacht. En als u aanneemt dat een leverancier dat levert dat hij zegt te doen dan komt u veel te vaak bedrogen uit dus meten is weten en gissen is ook helaas hier wederom missen. De bruine mevrouw maakt quasi achterloos de opmerking dat u alles wat u gebruikt om mee of op basis van te handelen uit elkaar zou moeten halen. Ik zou het eigenlijk nog scherper willen stellen en dat is dat als u het niet volledig begrijpt u het niet zou mogen gebruiken om op te handelen.

Mvrg.

De gisteren gezochte entry short is vanmorgen gevonden en de spanning nu is de vraag:
Stip aan de horizon
Vliegtuig aan de horizon
Zwaaien met je onder broek
Zwaaien met je hemd.

Fijn weekeinde.
 
Danku voor dit uitgebreide antwoord Clown. M'n bestelde boeken zijn dus de beste software die ik kan kopen :)

Mvg,

Gerper
 
Geachte Clown,

ben weer eens driftig aan het lezen gewwest hier en vraag me af wat u als voorlopige top heeft staan in deze rebound vanaf afgelopen maandag.
ik weet dat uw motto is "trade to win" en dat je beter winst kunt nemen en later zien dat er meer in heeft gezeten dan blijven zitten.
toch denk ik mijn AEX 470 calls voor maart over het weekend mee te nemen.
ze zijn gekocht voor 2,90 euro en staan vandaag rond de 10-11 euro.
ik verwacht zelf eerst een iets verder hetstel tot 470-480 alvorens we weer dalen gaan.

groeten,

Kasj
 
Geachte Clown,

ik weet dat uw motto is "trade to win" .

groeten,

Kasj

Als u zijn motto weet, dan weet u vast ook wel wat u moet doen om zelf aan dat motto te voldoen. Nol1 heeft weleens een en ander aan constructies uitgelegd, mocht u bescherming willen en toch denken dat er ietsje extra in het vat zit.

U kunt zich ook afvragen of die extra paar puntjes in uw optiek niet alleen het risico, maar ook uw gemoedsrust waard zijn. Hij die altijd beter wil eten dan het dagelijks brood, zal op den duur merken dat alles naar het dagelijks brood gaat smaken.
Goed, vorige zin klonk in het Frans beter .. en de mevrouw van de bakker snapte hem zelf ook niet helemaal. Toch heeft het wel iets.

@Believe o.a.
Leuk om te zien overigens dat er een aantal visies/technieken lijken samen te vallen binnenkort.


EDIT;
Helaas is de waarschijnlijk zeldzame aangepaste versie 'vliegtuig'breukeling, evenals het origineel niet te vinden op youtube.
Pech, pech pech



EDIT2:

Mooi plaatje Clown, en proficiat alweer :)
Mijn receptje geeft met het slot op weekbasis alweer een koopsignaal naar de hoogvliegervriend toe.
Ter illustratie weekslot nu (ingetekend, want Binck is traag) en periode wat eerder.

Beschamend simpel en daarmee niet accuraat .. maar zelfs in zijn grofheid zit er nog wel een beetje informatie in. Het betere en multidisciplinaire knutselwerk is voorlopig op hold gezet.
 

Attachments

  • AEX250108(2).jpg
    AEX250108(2).jpg
    23.4 KB · Views: 142
  • receptje01-03.jpg
    receptje01-03.jpg
    41.2 KB · Views: 142
Last edited:
geld geld geld ... hoeveel kost dat vliegtuig?... wat een kopie zeg...

Beste Kasj,

Het laatste wat ik zal doen is het optreden als de door mij zo verfoeide abbo-boeven die u voor een paar euri vertellen wat u moet doen om geld te verdienen op den beurs doch helaas in den praktijk blijkt uw geld in het putje te verdwijnen. Alles wat ik hier laat zien is om u a) zelf te laten inzien hoe waardeloos die boeven feitelijk zijn en b) u zelf aan het nadenken en werk te zetten in de richting waar u ( jawel u helemaal zelf) binnen redelijke grenzen het al snel aanzienlijk beter kunt doen.

Bovendien is het antwoord op uw vraag reeds gegeven voordat ToetjeD u antwoord gaf. Daar ik me kan voorstellen dat er de indruk ontstaat dat er hier in mijn study een glazenbol staat waarin ik precies kan aflezen wanneer de AEX op welke waarde staat en ook nog eens langs welke route dan moet ik u teleurstellen het is niet waar. Wel loop ik regelmatig in mijn stal en op mijn weilanden en tref er in de hopen paardenstront ineens stukjes AEX prijs en tijd waarden aan, lol, maar deels waar al is het meer reflectie en een eureka.

Dus laten we het er maar op houden dat het om het conditioneren gaat van de AEX in prijs en tijd dan komt u weer een stuk verder, al mag dat niet iets nieuws voor u zijn. Overigens zou ik de conclusie kunnen trekken dat de periode Ja Zuster, Nee Zuster en daarmee kennis van de liedjes van voor uw tijd was.

Mvrg.


EDIT
....breukeling....breukeling
wat een miese miese mieserig bestaan...
midden op de oceaan....

kon hem ook al niet vinden anders had ik de link al lang en breed ergens geplaatst.....


EDIT2:
De Ppparels rollen weer flink en de Yanks doen eigenlijk precies wat ze zouden moeten doen in het vigerende EWP patroon, al zijn de bewegingen daar minder groot als bij ons. Dat is hem dan ook exactement de uitdaging want als ze doorjakkeren maken ze het patroon nog even af ook als wij al dicht zijn. Dus ik neem of op een van de steunen wanneer ze als zodanig functioneren maar in ieder geval voor slot de snoepjes weer uit den winkel en zeg weer netjes dank u wel meneer. Volgende week zien we wel weer verder, wie dan leeft wie dan zorgt zei ons moeder altijd.

Alaaf.

PS
De zwaaiende onderbroeken en hemden zijn opgevist…. Lol.

PPS nog een S plaatje d'r bij.... best eng eigenlijk... wel op den TA-automaat natuurlijk
 

Attachments

  • aaa.gif
    aaa.gif
    18.7 KB · Views: 153
Last edited:
1 optie is geen optie

Iets over opties en software.

Nog even terugkomen op het "genomen" worden door de professionele optiehandelaar en het kiezen van het juiste instrument bij de gekozen werkmethode:
Een enkele optie met niets ertegenover is niets , ja... verloren premie.
Als u een aandeeltje wilt verzekeren neemt u een optie. Als ik nu een prijs wil vastleggen voor volgend jaar voor levering dan wel aankoop van tarwe geef ik dan wel neem ik een optie.

Werken met opties moet vooraf gaan door studie: zorg dat u die vijf griekse lettertjes snapt, verplaats u in de gedachte van de marktmaker om te zien waarom puts en calls verschillen in prijs in de tijd en in hun serie. Implied Volatility zegt precies wat het is: het is niet wat u denkt dat het is.

Indien niet in bezit van aandeel, tarwe, varkensbuikjes, aardappels of anderszins fysieks, dient een optie naar mijn mening en "een beetje" ervaring deel te zijn van een combinatie. En ook daar is wat te studeren: veel combinaties brengen alleen bank of broker voordeel.

Mijn gedachte is exact datgene te doen wat niet geadviseerd wordt en/of het tegenovergestelde van wat logisch zou zijn. En het belangrijkste: alleen datgene doen wat u begrijpt. Volgende quote is me daarbij uit het hart gegrepen.

Mijn waardevolste TA instrumentarium is de achterkant van mijn sigaren doos en een penneke.

Hier op de boerderij hangt nog veel papier aan de muur waar volop op gepend wordt. Altijd makkelijk bij kapotte "discs" of vergeten "back-ups". Boekhoudingen en berekeningen draaien op rekentuig met DOS en Lotus......Windows is er alleen voor internet en omdat de jonge generatie de spreekbeurt over lego wenst te presenteren in powerpoint.
Software koop ik uit principe niet. Ik kijk met veel bewondering naar de TA plaatjes op de fora, maar er staan mij vaak te veel lijntjes en kleurtjes op. Mn huidige broker levert een bos indicatoren, daar pluk ik uit wat ik begrijp en wat ik naar eigen wens kan aanpassen. Concreet is dat iets met eenvoudige gemiddeldes, iets wat trilt...., en iets met standaarddeviatie. ( liefst 2x want er moet wel gehandeld kunnen worden).

Voor de volledigheid, qua TA ben ik in de leer. Ik wil dat gebruiken om een minder punt in mijn vaste handel te verbeteren. Bij consequente toepassing van de short strangle horen regels als den koers de bandbreedte nadert, en ik heb er een hekel aan om reeds ontvangen centjes, want short....., terug te moeten geven. Met conditionals, triggers en bijbehorend "stopp-loss" acties heb ik het ondertussen wel gehad. Met een meerjarig resultaat van 9,5 uit 12 hoeft dat ook niet dacht ik zelf.
 
Wauwzee

Dat was me nog eens een weekje voor den trader die zich niet gek laat maken doch met behulp van de metertjes de Pppparels tot ene mooie ketting rijgt. In het grotere plaatje neig ik ernaar de derde als geplaatst te beschouwen en de huidige als vier te labelen natuurlijk met in achtneming van de daartoe in het EWP gedefinieerde Rules and Guidelines. Het gaat er zoals altijd om de verschillende condities te hanteren in de vermeende beweging. Enig voorbehoud betreft de patroonvorming in Yanks land welke momenteel (al zitten er wel een paar uitdagingen in het labelen) een voorkeur heeft voor reeds een vierde op de hoog van afgelopen vrijdag hetgeen dan impliceert een vijfde omlaag hetgeen dan weer gevolgen heeft voor de bovenstaande AEX bevindingen. Totdat deze asynchrone situatie duidelijkheid verschaft in een van de twee markten blijft het devies pakken die Ppparels en wegwezuh.

Laten we weer eens kijken naar de met huisvlijt aangepaste door GJN gedoceerde trending methodiek. In het kleiner trendje is de trending modus vrijdagmiddag negatief geworden na een verkoop signaal in de ochtend kort na opening, een koop signaal treedt op bij 439,41 (ter indicatie want deze wijzigt intraday). Het trendje heeft vorige week modus positief verkregen en een Verkoop signaal op vrijdag gegenereerd met exit op 439,47 slot koers maandag. De trend is en blijft negatief en genereert volgende week een koop signaal bij 541,27. De vermelde waarden zijn afgeleiden en wijzigen derhalve in de tijd door zowel tijd als prijs.

Natuurlijk heeft u de nieuwe school signalering waargenomen en de correcte waarden in de jukebox ingevoerd zodat u bij een eventuele uitglijder naar beneden (u weet ik heb een hekel aan het woord crash) op de juiste tijd en AEX waarde van den hoed en den rand weet. Als nooit te voren dient u strikt conform Money Management regels te acteren en mocht u toch overvallen worden door een uitglijder dan heeft u nog iets achter de hand om het weer “goed” te maken.

Veel lol en winst toegewenst.

EDIT:10:34u
Het kleinertrendje welke vorige week het gezochte short signaal heeft geleverd met trending modus is negatief koerst af op een long entry intraday signaal wat natuurlijk meeloopt met de koersomlaag (als Stop-Win welke in minder onrustige markten netjes gevolgd kan worden) en nu op 436,34 ligt. Het vormt de bevestiging na het zoeken naar een intraday long entry welke dan weer past in bovenstaande plaatje waarin de Yanks dan kleur moeten gaan bekennen. Aldus verkregen long entry in de steun van hedenmorgen vraagt derhalve om bevestiging om als zodanig te kunnen overleven en als altijd is regel1 uit het boek van de heer Nol1 van toepassing. Het nogkleinertrendje heeft dan vanmorgen reeds het koop signaal afgegeven en als we nog een slag maken en naar het nognogkleinertrendje ( tsjonge) kijken dan is deze vrijdag net voor slot positief trending geworden en hedenmoren gefaald negatief trending te worden.

Het blijft een machtig mooi spelletje.

EDIT2: 12:05u

Natuurlijk heeft u al lang gezien dat hetgeen de bruine mevrouw als zijnde belangrijkste in haar boek beschrijft ook op de intraday grafiek een rol van betekenis speelt. Het kleinertrendje long entry signaal past zich gestaag aan en ligt nu op 432,67 en het vissen naar de twee long voor vandaag is in volle gang. Deze zoeken we natuurlijk in de steun waarbij het nog en nognog kleiner spul uitputtingsverschijnselen moet vertonen aan lage Viagra indicator waarden. En niet te vergeten een liever koekje als de kers op den appelmoes zo’n lekker mosselke.

Tijd voor de broodjes.

EDIT3: 14:08u

Onze vriendjes aan de andere kant van den plas in Yanks Land beginnen langzamerhand wakker te worden en daarmee moeten wij indachtig bovenstaande argumenten onze waakzaamheid verhogen ten aanzien van het verloop door de grenzen scherp te bewaken. Het kleinertrendje long signalering ligt nu op 432,16 dus het long signaal is hiermee geactiveerd, doet dienst als exit om regel1 uit het grote boek van de heer Nol1 te activeren en moet op gaan lopen als Stop-win. Nu zijn we in principe (ja ja er zijn tig andere mogelijkheden maar laten we het even KISS houden) op weg naar het vigerende weerstand niveau en op die weg komen we drempeltjes tegen welke genomen dienen te worden en welke tevens dienen als traject controle. Helaas zijn deze ook weer vluchtig omdat het afgeleide waarden zijn en dan ook nog eens geprojecteerd in de toekomst dat wil zeggen dat ze wijzigen, dus ter indicatie de eerste drempel waarde is ongeveer 435. Overigens hebben we (nog) geen liever koekie te pakken.

Ja, ja het is echt hard werken hoor….

EDIT4: 16:19u

Op den eerste drempel bleef de long al hangen en de vriendjes in Yanks Land deden de rest zodat tijd nu een grotere rol speelt dan prijs waardoor de Viagra indicatorwaarde oploopt. Al is de AEX nu op een steun niveau aangekomen en is het verleidelijk een derde maal in te stappen laat ik deze gaan. De focus verschuift naar het lievere koekie en dat is er indien van toepassing dan eentje voor morgen ochtend. Het zou dan prettig zijn als de Yanks dan intussen ook een ei gelegd hebben in het vigerende patroon.

Fijne Avond & Cheers.
 
Last edited:
het grotere plaatje neig ik ernaar de derde als geplaatst te beschouwen en de huidige als vier te labelen natuurlijk met in achtneming van de daartoe in het EWP gedefinieerde Rules and Guidelines. Het gaat er zoals altijd om de verschillende condities te hanteren in de vermeende beweging. Enig voorbehoud betreft de patroonvorming in Yanks land welke momenteel (al zitten er wel een paar uitdagingen in het labelen) een voorkeur heeft voor reeds een vierde op de hoog van afgelopen vrijdag hetgeen dan impliceert een vijfde omlaag hetgeen dan weer gevolgen heeft voor de bovenstaande AEX bevindingen.

Beste Clown,

Ik vroeg me af in welk frame u aan het schrijven bent. Bijgevoegd twee plaatjes, waarbij excuses voor het kliederwerk, met twee mogelijke scenario's. Ik ga zoals u ziet niet in op het al te kleine detail. Hopelijk is het voldoende om mijn vraag te illustreren.

Rode golf IIIvanaf 13780.10 heeft inmiddels zijn 61.8% retracement al gehaald. Qua prijs is daarmee een mogelijke rode IV al gezet. Edoch, qua tijd zou dit erg onwaarschijnlijk zijn en het ritme verstoren.
Een tweede mogelijkheid illustreer ik met iets andere tijdsinstellingen (laat het wat duidelijker zien), waarbij de interne structuur van de rode golf III nog niet af is. Daarbij zou een blauwe IV gezet kunnen zijn, die qua tijd een mooier ritme heeft maar prijstechnisch weer ik moeilijker vaarwater zit.

Om e.e.a. synchroon te houden met mijn KISS receptje zou een verdere daling onwenselijk zijn. Mijn voorkeur gaat daarom eigenlijk naar geen van beide scenario's .. maar naar een scenario waarbij de rode III al wel af is, maar de rode IV nog niet gezet en er rustig oscillerend wat tijdgeladen wordt.

Nu mijn vraag:
Is de in uw visie mogelijk gezette IV een rode of een blauwe?
Ik vind het met name interessant als het antwoord rood is, aangezien ik die ritmisch niet kloppend krijg in mijn telling.

--

Ik kan me ook voorstellen dat uw visie er niet bij zit ;-)
 

Attachments

  • DJIAEW2008.jpg
    DJIAEW2008.jpg
    38 KB · Views: 137
  • DJIAEW2008(1).jpg
    DJIAEW2008(1).jpg
    60.6 KB · Views: 118
Top