The Dutch corner 2009.

This is a discussion on The Dutch corner 2009. within the Indices forums, part of the Markets category; Stom verbaast hij was iemand die het wist althans zo gaf hij zich uit en promoten omvooral niet voor een ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old Jan 22, 2009, 1:00pm   #25
Joined Oct 2006
Stom verbaast hij was iemand die het wist althans zo gaf hij zich uit en promoten
omvooral niet voor een baas tegaan werken met 1 parel per dag was je al zelfstandig.
Het moet niet gekker worden.

Inderdaad triest
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2009, 10:19pm   #26
 
6 Posts
Joined Feb 2007
Geachte Clown,


Ik ken de ware toedracht net zo min als u, maar u trekt wel erg snel uw conclusies.
En dan spreek ik nog niet eens over de onsympathieke toon in uw betoog.

Met vriendelijke groet,

Allan
allan greenspan is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2009, 10:20pm   #27
Joined Jan 2008
Krak!

Daar zit je dan, met je gebroken klomp.

Edit 12:16
Mmm, zowel T als *t*7 handelden m.i. volgens 't welbekende T-scherm (22" wel te verstaan en al dan niet gestapeld...). Dat geeft te denken over de langere termijn houdbaarheid van dit scherm. Ik krijg de indruk dat de toevoegingen van Drawdown gecombineerd met een mossel KD bepaling het verschil zouden moeten maken.

Tsja, nu de praktijk nog

Last edited by boriesch; Jan 23, 2009 at 12:17pm. Reason: Pruim-scherm
boriesch is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 7:48am   #28
Joined Jun 2006
Iets voor de echte trader en iets voor de zuurpruim…

The Dutch Clown started this thread Een beweging gaat niet in ene rechte lijn doch krult zich een weg door het landschap van het koersenbord en terwijl iedereen, okay er zijn gelukkig nog een paar zeldzame uitzonderingen, zich blind staart op een dimensionale beweging is het overzicht daarmee compleet verdwenen. Het gevolg wordt fenomenaal weergegeven door de ieks prutsertjes die de ene dag de lucht en de andere dag de kelder in menen te gaan. Een fatsoenlijk stukje muziek komt er dan ook niet uit om over een paar akkoorden van een orkestje nog maar te zwijgen. Was het woensdag dimensie een welke de boventoon voerde vrijdag is dat dimensie twee om na het weekeinde beiden weer in samenhang te constateren voor het vervolg.

En nu kunt u zeggen dat het natuurlijk weer aan mij ligt dat u er geen jota van begrijpt maar als u te lui bent ook maar iets te doen dan zult u toch echt de balk uit de ogen moeten verwijderen. De Ppppparels rollen hier met meer dan eentje per dag dus zolang de trader in het Circus zo goed is als zijn volgende trade blijft hij keihard lachen.

Dank u wel, nee niet voor de bloemen.

@ Groenespaan, het internet is vergaan van de anonieme idioten die anderen iets op de mouw willen spelden en zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. De meeste vallen vrij snel door de mand, bij anderen duurt het wat langer maar uiteindelijk vallen ze, het is gewoon een Mad madoff wereld. Als u datgene leest wat er door Jantje Pruim geschreven is en u vergelijkt dat met hetgeen eerder geschreven is dan kunt u niet anders dan volledige inconsequentie ontdekken. Met de vage suggesties over/aan persoonlijke omstandigheden duidelijk met de bedoeling om zand te strooien als bliksemafleider kan ik helemaal niets. Flipper wist overigens wel meteen de vinger op de zere plek te leggen. Zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden en Jantje P is in het verleden al helemaal doorgezaagd op kennis en ervaring maar dat zal wel aan u voorbij gegaan zijn.

De algemeen heersende opvatting is dat daghandel een zware wissel trekt op iemands fysiek zodat het een tak van sport is welke niet jarenlang beoefend kan worden. Amerikaans onderzoek waar ik al eerder over schreef wijst uit dat 93% van de traders verlies maakt, 5 % speelt kiet en de rest maakt winst. De bovenstaande opmerking over dokter Alex zal ook wel niet aan u besteed zijn zodat ik een klein stukje uit een boek met een wel bijzonder toepasselijke titel kopieer op de bijlage.

Doe me een lol en laat u geen knollen voor citroenen verkopen.
Attached Thumbnails
aaa.gif  
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 9:31am   #29
Joined Dec 2007
Beweging

Een beweging gaat niet in ene rechte lijn doch krult zich een weg door het landschap van het koersenbord en terwijl iedereen, okay er zijn gelukkig nog een paar zeldzame uitzonderingen, zich blind staart op een dimensionale beweging is het overzicht daarmee compleet verdwenen.

Kleine bijdrage voor de uitzonderingen.

Om het overzichtelijk te maken kun je de beweging opdelen in 6 fases:

1. Bodem, dalende trend is ten einde
2. Hogere top
3. Hogere bodem
4. Top, stijgende trend is ten einde
5. Lagere top
6. Lagere bodem

Elke fase heeft zijn eigen set van condities. Het is nu zaak om die condities te vinden en deze op een triple screen manier toe te passen.

Zo moeilijk is het eigenlijk niet.
Ik moet hierbij altijd denken aan een uitspraak van JC, zeer toepasselijk en waar.

Fijne dag allemaal.

Groet,
DD
Drawdown is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 10:21am   #30
Joined Oct 2006
Goedenmorgen Clown
Das het verschil tussen pruimen en parels.
Zijn vriendje V*t* is ook verdwenen in rook opgegaan.

Zo weer een vinkje gezet hij gaat lekker zo gewoon de trend volgen
met de mossels.

Last edited by Dolfijn99; Jan 23, 2009 at 10:28am.
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 10:59am   #31
 
6 Posts
Joined Feb 2007
Geachte Clown,

Dank voor uw reactie
Misschien dat u gelijk heeft, misschien ook niet.
De meeste posts die ik vernomen heb van deze persoon, getuigde van goed inzicht en behulpzaamheid.
Bovendien weet u,waarschijnlijk beter dan welke trader dan ook, dat de sleutel tot succes veel meer omvat dan enkel goed inzicht.

Succes met uw trades en met vriendelijke groet.

Allan

Last edited by allan greenspan; Jan 23, 2009 at 8:06pm.
allan greenspan is offline   Reply With Quote
Old Jan 26, 2009, 7:41am   #32
Joined Jun 2006
Van een Griek, een Pruim en de Ppppparels…

The Dutch Clown started this thread Na wat ruzie met de Grieken heeft Hendrik Jan onze dappere tuinman de hekjes van de eerste 2009 tuin weer geplaatst op 40 Pppparels en er zitten er nog ruim 10 in de Griekse salade voor de liefhebber. De eerste aanval op de 220,12 in ons planetaire raampje der (ongegrensde) mogelijkheden is afgeslagen en nu is het weer zaak het hele riedeltje aan TA-tata gereedschappen in te zetten om het setje handels condities bloot te leggen.
Voor de volledigheid nog even vermelden dat Hendrik Jan natuurlijk wel een nieuw tuintje heeft ingericht dat al weer een comfortabele omvang heeft zodat de Regel1 uit het grote boek van de heer Nol1 van toepassing is. De instructies voor Hendrik Jan luiden dat hij deze week – exacte waarden zijn in het Circus bekend bij de artiesten - hekjes moet gaan plaatsen welke vervolgens geconditioneerd dienen te worden waarna nieuwe instructies volgen. ( lijkt wel wat op een abbo crimineel, LOL)

In de ouwe school TA prutst men nog met de 227,53 van vrijdag en kan op geen enkele objectieve en structurele wijze bepalen of het een dubbele bodem is of een lagere laag. Dus komen we in het Circus al snel weer op het zuivere fractal werk dat op basis van meten tot stand komt – dit in schril contrast tot de willekeurige cijfer kalkers – zodat we vrijdag al vrij snel een aantal mogelijke scenario’s van ons lijstje konden afstrepen. Zoals reeds vele malen eerder aangegeven is het onder bepaalde omstandigheden niet mogelijk een met redelijke zekerheid fractale indeling te maken. Deze omstandigheden moet u door ervaring (het is niet anders) leren herkennen opdat u het overzicht in de juiste context kunt plaatsen. Ik zal mij niet meer zo verbazen over de grove verkrachtingen van de EWP beginselen welke het net ontsieren inclusief enkele min of minder bekende broodtellers.

Op het planetaire cyclus front komen we aan in een “drukke” fase met verschillende cycli hits waaronder een van de vigerende 45 jaar cyclus. Als we dan ook de korte termijn cycli uitslagen combineren en kijken naar harmonische waarden dan zou dat kunnen wijzen op heen en weer slingerende koersen ware het niet dat de amplitude van de indicator niet recht evenredig aan de feitelijk koersbeweging op het bord is. Op de nuchtere maag mag u opmerken dat dat ook niet nodig is als de richting maar goed is maar ja er is helaas geen enkele methode of techniek (okay ik heb die Heilige Graal nog niet gevonden dan) die het altijd bij het rechte beurskoers eind heeft. Het is dus zaak om even goed op de bekende metertjes te blijven letten om bij de les te kunnen blijven want de combinatie van het een en ander levert wel bijzondere resultaten op.

Van het trend front conform de door de heer Nikken gedoceerde trendmethodologie welke met huisvlijt is aangepast, is het vermelden waard dat de LT aangeeft dat de AEX waarde laag is doch een Koop signaal nog niet formeel afgegeven is, de 271,91 was een valse; de MLT geeft aan dat de AEX waarde hoog is en een verkoop signaal reeds is geactiveerd de 271,91 was hier wel raak ; de KT beweegt in relatief smaller wordende trend bandjes welke nog net geen Koop signaal hebben bevestigd al was 271,91 – 227,53 al best wel een lekker hapje om het jaar mee aan te vangen. De 2009 kop is er weer af, het geheel is grafisch in kleurtjes weergegeven op de bijlage. Niet afgebeeld is de intraday kaart waarin vrijdag een valide Koop signaal is opgetreden. Wanneer u netjes uw mosselbalans heeft bijgehouden dan ligt er een vinklijstje voor uw neus klaar.

Laten we de pruim maar voor wat hij is of beter gezegd niet is, Jantje ziet immers geen pruimen meer hangen, nie.


Fijne handelsweek.
Attached Thumbnails
aaa.gif  
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mexican Corner jacinto The Foyer 11 Dec 21, 2010 12:19am
The Dutch corner The Dutch Clown Indices 599 Jul 27, 2009 6:10pm

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)