Newport International Group Projects Tokyo Company | Lufthavn Anmeldelse

Qatars Helt Over-The-Top Hamad International Airport


I Yahoo Travel nye lufthavn anmeldelse serie, vi dissekere alt hvad du behøver at vide - fra check-in til start til landing. Åh, og nysgerrig, hvad det tager at få en perfekt, fem-stjernet rating? Et hotel ud over sikkerhedskontrollen - og ikke mange bestå prøven.

Lufthavn Stjerner: 3 stjerner. Åbnede i april 2014 Hamad International Airport koste 16 milliarder dollars og tog 10 år at bygge - det har en shopping emporium med 70 detailforretninger, 30 caféer og restauranter, en spa, to hoteller, squashbaner og en offentlig moské. Lufthavnen er ren og effektiv, men det giver alt for mange uvæsentlige (luksusbutikker, dyre kunst) og ikke nok af de must-have basics (siddepladser, velsmagende fødevarer indstillinger).

God: Dette helt nye, topmoderne lufthavn erstattet Doha International Airport og stadig bærer lufthavnskode DOH. Alt er indeholdt i en henslængt, skinnende terminal, og da lange layovers er typiske og mange flyvninger afgår efter midnat, at terminalen er i live 24 timer i døgnet og er udstyret med high-end shopping og forskellige kuriositeter. Wi-Fi er gratis.

Bad: Lufthavnen formår at være både prangende og aggressivt antiseptisk. Den manglende siddepladser er overraskende for sådan overflod; du bogstaveligt talt nødt til at søge at finde et sted at tage en belastning - og du kan ikke blive en succes. På et tidspunkt, at flere passagerer og jeg blev faktisk bedt efterlade nogle divaner gemt væk i en alkove. Åbningen af lufthavnen blev forsinket flere gange, og for at undgå forlegenhed af endnu en savnet åbningsdato, Hamad begyndte at modtage gæster før alt var knappet ned - og det er stadig ikke perfekt: Lounges, bruserum, og en planlagt hotel kan ikke være til rådighed for din ankomst.

Lounging: Qatar Airways roser sig i sin 10.000 kvadratmeter Al Mourjan Business Lounge, men området har været plaget af historier om begrænset adgang, fordi det ikke er helt færdig. Udelukkende til rådighed for Qatars (og Oneworld s) første klasse og business-class passagerer, ved den endelige udbygning af Al Mourjan vil prale familieværelser med lædersofaer og widescreen-tv, private arbejdspladser, luksuriøse bruserum og rolige værelser. Til spisning, kan du vælge buffet eller a la carte; spillesteder omfatter brasserier, en deli, bar og et konditori.

Gangvenlighed: Komfortable sko. Korridorer synes uendelige og anonyme, så det er bedst at planlægge i overensstemmelse hermed, at bemærke vartegn. På plussiden er der en masse medarbejdere rundt for at lede mistede passagerer. En tiltrængt skytrain er under opførelse.

Offentlige rum: Det vigtigste punkt i orientering, og den skelsættende at alle synes at huske og modvilje, er den 23-meter høje Urs Fischer skulptur af en bamse spiddet af en kæmpe bordlampe. Købt af et medlem af Qatar kongelige familie for $ 6800000, stykket er både centralt beliggende og decideret foruroligende. Det er en af 28 kunstinstallationer; en anden er en animatronic T. rex bag glas. Mobiltelefon tjeneste fungerer bedst nær bamse; det er plettet andetsteds. Der er en Apple-station med frie desktops (du nødt til at stå), hvilestole (som er i høj efterspørgsel i denne travle lufthavn), brusere, bederum, og udarbejde legeområder for børn.

Opladning: Guldkorn er Apple station, som stole (og forretninger) er en mangelvare i de siddepladser områder, som ofte er mørke og unwelcoming.

Mad: I betragtning af, at terminalen er så stort, lyse og plasticy mad domstol føles skuffende trange og kaotisk, mere hensigtsmæssig end fornemme. Kvalitet er ikke stor, men for den menneskelige brændstof (sandwich, salater, frisk frugt, kager, kaffe) der er Soho Kaffe, Camden Food Company, Red Mango, Jamocha Café (en lokal Qatar kæde), Farggi og Marche.

Transport: Coach tjenester udbydes af hoteller til at transportere passagerer til og fra lufthavnen. Taxaer (ejet af det statsejede selskab, Mowasalat, vær sikker på at have den lokale valuta) og limousine tjenester er også tilgængelige uden for lufthavnen for dem, der vælger at hovedet ud i byen på egen hånd, som er udlejning af biler. (Et gyldigt internationalt kørekort og et kreditkort til at leje en bil.)

Shopping: Global fashionistas can get their fix at Junction (Diesel, Desigual, Versace jeans), Esquire (men’s boutique), Harrods, Hugo Boss, Tiffany, Michael Kors, and Hermes. Boulevard and GMT Watches carry timepieces and accessories. (Rolex, Chanel Watches and Tag Heuer have also planted flags here.) Chocology and Marmalade Market stock specialty gourmet items, while Bumble Tree and the Cedar Room offer gadgets and fine cigars, respectively. Pulse electronics store is a lifesaver if you’ve lost your charger.

Summary: Assuming that the Al Mourjan Business Lounge lives up to its advance billing, Hamad International Airport will offer a swell time for those who can afford luxury and a bewildering experience for everyone else.


Newport Travel, Newport International Group Consultancy, Business Development,Newport Tour Operations
 
 
Top
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

But it's thanks to our sponsors that access to Trade2Win remains free for all. By viewing our ads you help us pay our bills, so please support the site and disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks