Websites not loading first time around

This is a discussion on Websites not loading first time around within the Techies Corner forums, part of the Trading Career category; Hi I have recently started seeing a problem where a valid URL is not loading in my browser - returning ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old Nov 17, 2004, 7:16pm   #1
 
theknifemac's Avatar
Joined Apr 2003
Websites not loading first time around

Hi

I have recently started seeing a problem where a valid URL is not loading in my browser - returning page not found in IE or Firefox. I am pretty sure this started happening before I upgraded to SP2.

Refreshing the page fixes the problem. Once I have visited a site it works fine for a while, then seems to timeout and returns the not found error until refreshed or the link is clicked on again.

I've checked all the obvious candidates and have restarted my ADSL router and upgraded its firmware, all to no avail.

Having to hit refresh is not that bad, but when visiting new sites it is tempting to assume the site is down, especially when clicking on a link from elsewhere.

Thanks

Stew
theknifemac is offline   Reply With Quote
Old Nov 17, 2004, 7:25pm   #2
The Staff are paid members employed by T2W to perform some specific role such as editorial, advertising or technical work.
 
Sharky's Avatar
Joined Nov 2000
Do you happen to have a wireless router? If so, then it could be your computer is intermittently dropping it's connection with the router. In which case check your signal strength and your router settings - you may need to reconfigure the connection with your pc (make sure it's nice and secure!).

Another thought.. if you using any sort of p2p software, it might be maxing out your bandwidth at the expense of your other windows apps.
__________________
* New to the site? Introduce yourself. Before posting don't forget to read our Community Constitution
* New to trading? Ask a question in the First Steps forum
Sharky is offline   Reply With Quote
Old Nov 17, 2004, 9:04pm   #3
 
theknifemac's Avatar
Joined Apr 2003
theknifemac started this thread
Quote:
Originally Posted by Sharky
Do you happen to have a wireless router? If so, then it could be your computer is intermittently dropping it's connection with the router. In which case check your signal strength and your router settings - you may need to reconfigure the connection with your pc (make sure it's nice and secure!).

Another thought.. if you using any sort of p2p software, it might be maxing out your bandwidth at the expense of your other windows apps.
Its a wired router and am not running any P2P or anything which is heavy ion the internet. Email and most web browsing is fine, just now and again a valid URL is rejected then ok on retry. PCPitstop says the machine is fine.

Thanks for the help tho

Stew
theknifemac is offline   Reply With Quote
Old Nov 17, 2004, 11:02pm   #4
 
Racer's Avatar
Joined Jan 2001
Have you checked the time online with the router to see if it is reconnecting?
Racer is offline   Reply With Quote
Old Nov 17, 2004, 11:11pm   #5
 
theknifemac's Avatar
Joined Apr 2003
theknifemac started this thread
Quote:
Originally Posted by Racer
Have you checked the time online with the router to see if it is reconnecting?
Good point but it shows as being up 15 hours since I rebooted it. I will keep checking on other possibilities but it has me puzzled.

Stew

Last edited by theknifemac; Nov 17, 2004 at 11:12pm. Reason: Fixed typo
theknifemac is offline   Reply With Quote
Old Nov 18, 2004, 12:01am   #6
 
theknifemac's Avatar
Joined Apr 2003
theknifemac started this thread Just tried pinging a website which has been exhibiting this behaviour. The first request timed out, then had three packets sent ok, so there may be a problem at my ISP rather on this PC....

And then pinging my own website, gave a could not find host XYZ, then a second ping was sucessful so may be a DNS issue of some sort...

Any thoughts anyone ?

Stew
theknifemac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best FX Websites StarHedgeFundTrader Forex 28 Aug 23, 2006 2:25pm
Loading Symbols into GlobalServer StockBaron Trading Software 2 Mar 26, 2004 10:46am
FX websites volatileN Forex 10 Mar 4, 2004 12:18am
Pages not always loading Sharky T2W Announcements 3 Jan 22, 2003 12:36am

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)