The Dutch corner 2009.

This is a discussion on The Dutch corner 2009. within the Indices forums, part of the Markets category; Smaakt ie..... ??!! LOL Flipper... het is weer een waar feest der Herkenning.... jammie Zuipen niet hoor... de PPPPParels rollen ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old Jan 14, 2009, 3:36pm   #16
Joined Jun 2006
En...?????

The Dutch Clown started this thread Smaakt ie..... ??!!

LOL Flipper... het is weer een waar feest der Herkenning.... jammie

Zuipen niet hoor... de PPPPParels rollen weer als vorig jaar zo snel.....
krijg zo een wijntje van Mamaloe

Last edited by The Dutch Clown; Jan 14, 2009 at 4:19pm.
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Old Jan 14, 2009, 3:54pm   #17
Joined Oct 2006
Quote:
Originally Posted by The Dutch Clown View Post
Smaakt ie..... ??!!
Jammie de Trappist pist als een engeltje op den tong
@Boriesch je moet niet temoeilijk willen eerst gewoon simpel
Simply the best

Edit 17:10
@Clown Zekers een zuip feest

Last edited by Dolfijn99; Jan 14, 2009 at 4:12pm.
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Old Jan 14, 2009, 4:40pm   #18
Joined Dec 2007
Over feest der herkenning gesproken

Is ie niet mooi

Veel herkenning zal mijn plaatje niet opleveren

Hij deed vandaag wel precies wat ie doen moest en daar draait het om, toch!

Waanzinnig mooie dag weer, reden om ook maar eens af te sluiten met een alcoholische versnapering, een grolschje dat wel .

Fijne avond allen.

Groet,
DD

Edit
Hierbij 2 plaatjes zonder de gestelde condities. Resultaat is hetzelfde, het verschil is echter dat geen onderscheid gemaakt kan worden tussen situaties met deze beweging als resultaat en situaties waarbij hetzelfde effect optreedt maar het resultaat teleurstellend is of zelfs tot het tegenovergestelde leidt!

De condities geven tijdig aan wanneer een potentiele long of short situatie zich voordoet zodat ik rustig het moment kan afwachten en timen om zo het maximale resultaat tegen het minimale risico te realiseren. De condities geven tevens aan wanneer een beweging overgenomen wordt door een grotere trend zodat de positie aangehouden kan worden of dat rekening moet worden gehouden met een exit. Met een goede timing kan op die manier een trade, ontstaan uit het 5 minuten trendje ,uitmonden in een exit op de uurtrend.Met navenante P als gevolg.

Minimaal risico, maximaal resultaat.

Wat wil een trader nog meer.

Bovenstaande heeft niks met voorspellen maar alles met het conditioneren van de beweging te maken. Daar is Ta eigenlijk ook voor bedoeld, het wordt alleen om allerlei redenen misbruikt of verkeerd gebruikt.
Attached Thumbnails
screenhunter_01-jan.-14-17.32.gif   screenhunter_02-jan.-14-18.10.gif   screenhunter_03-jan.-14-18.11.gif  


Last edited by Drawdown; Jan 14, 2009 at 5:48pm. Reason: kleurplaat of toch Tata, lol
Drawdown is offline   Reply With Quote
Old Jan 14, 2009, 4:44pm   #19
Joined Jan 2008
Cheers!

Ben geloof ik dom geweest en heb dit aan me voorbij laten gaan...
Niettemin een zéér plezierige avond toegewenst onder het genot van 't één of 't ander.

@Dolfijn99, dank voor de tip.

Edit 11:42
Kan helaas niet live meedoen...Ben vooralsnog gebonden aan de avonduren om met terugwerkende kracht mee te kijken.

Edit 13:06
Zo te lezen is Hendrik Jan behalve tuinman ook een wijs man.

Last edited by boriesch; Jan 15, 2009 at 12:07pm.
boriesch is offline   Reply With Quote
Old Jan 15, 2009, 9:06am   #20
Joined Oct 2006
Quote:
Originally Posted by boriesch View Post
Ben geloof ik dom geweest en heb dit aan me voorbij laten gaan...
Niettemin een zéér plezierige avond toegewenst onder het genot van 't één of 't ander.

@Dolfijn99, dank voor de tip.
Hallo Boriesch hopend dat je nu slimmer bent en het niet voorbij heb laten gaan.
Gewoon op rapen die parels anders eerst droog oefenen.
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Old Jan 15, 2009, 10:41am   #21
Joined Jun 2006
Het is een bijzonder feesie….

The Dutch Clown started this thread Beste DubbelD,

Het ware TA-tata feest zoals eerder beschreven treft u aan in de herkenning van de “reading” (ook wel leading genoemd in sommige literatuur ) onderdelen van de verschillende daartoe geschikte methoden en technieken. Door verschillende reading aspecten te combineren welke elkaar aanvullen met name op gebieden waar ze minder sterk of in het geheel niet werken verkrijgt u een vorm van conditionele voorkennis als in een “raam van mogelijkheden”. De verschillende afzonderlijke onderdelen (“as is” voor zover correct begrepen) zijn in vorige draadjes reeds voorwaarts getest en te licht bevonden maar vormen wel de basis voor doorontwikkelingen.

Op momenten dat de condities in toenemende mate tot optimaal zijn ingekleurd zoals in de afgelopen periode (zie dit draadje) dan kunt u in uw Money Management onderdeel aan de knop in te zetten pecunia draaien. De Reward in de R/R doet dan wel heel bijzondere dingen zodat u uw omgeving ook in de stad (meen ik mij van u te herinneren) kunt laten delen in de feestvreugde.

Veel plesant genoegen van diegenen die weer aan het raampje in de trein zitten.

PS @ Verveelde
Onze tuinman Hendrik Jan heeft zijn instructies structureel en gedisciplineerd uitgevoerd en ziet de onder zijn beheer zijnde domeinen weer toenemen. Hij heeft een echte vriend gevonden in zijn trend en ziet met genoegen uit naar het moment dat er zich nieuwe vrienden melden. Een echte nieuwe vriend krijgt altijd initieel het voordeel van de twijfel doch accepteert tevens dat hij/zij zich vervolgens nog wel even dient te bewijzen als zijnde echte vriend. Iets met meten is weten leert tevens dat de enige echte vrienden in essentie passanten zijn.
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Old Jan 16, 2009, 5:32pm   #22
Joined Jun 2006
Lagging

Van mijn kant een laat, maar daarmee niet minder gelukkig nieuwjaar!
Overigens werd in de stad waar ik het vierde, niet eens afgeteld...

Inmiddels ben ik op de helft van mijn zijpaadje in de econometrie, maar helaas legde Clown al de vinger op de zere plek. De zuivere wiskundigen willen niet van de markov-assumptie af en de mooiere discussies wat betreft prijs-tijd blijven uit. Sowieso weet zo'n 80% van de collega's niet wanneer de beurs opent of sluit. Het is wel leuk om die wereld te verkennen en dan vooral om te zien dat het ook maar mensen zijn, niet veel slimmer en soms zelfs wat dommer dan jezelf.

Overigens is in Leiden vanaf aanstaand jaar de studie 'econophysics' gestart, in navolging van o.a. Amerika en Engeland. Het combineert de voornamelijk statistische/thermodynamische aspecten van de Natuurkunde en probeert deze toe te passen op economische systemen. In Leiden wordt het opgezet in samenwerking met een bedrijf dat zelf volgens die principes op de beurs handelt (Er werken een aantal theoretisch natuurkundigen, scheikundigen etc.). Voornaamste praktijk is op zeer kleine schaal patronen/fractals te ontdekken, te inventariseren en statistiek op te bedrijven. Zeer snelle trades als ik ze moet geloven.

En om de doemdenkers een beetje tegengas te geven; 13 mei loopt de datum af dat landen hun (onderwater)landextensies kunnen claimen. Alleen al onder de Noordpool liggen zo'n 90 miljard vaten olie. Nog veel interessanter zijn de gashydraten die gewoon op de zeebodem liggen en naar schatting zo'n twee keer meer energie bevatten dan alle fossiele brandstoffen op de wereld; niet te vergeten de vele klompjes (edel)metalen. In de race om alle benodigde geologische data ter verzamelen voor de claims, zijn al een flink aantal exotische dieren ontdekt. Kleine blinde garnaaltjes bijvoorbeeld, die in verschrikkelijk giftige omgeving overleven door hun DNA steeds te repareren. Voer voor wetenschappers en kansen voor nieuwe medicijnen en andere spin-offs etc.

In Japan kunnen ze inmiddels al, na wat training, de letters op een scherm toveren waar een proefpersoon aan denkt. Puur met wat elektroden op de hersenpan. Doel van de onderzoeksgroep is om binnen een termijn van 20 jaar dromen te kunnen verfilmen.

In zonnecellen, chips, ruimtevaart etc. is nog zoveel vooruitgang te boeken .. en het gaat steeds sneller. Het echte digitale tijdperk is nog niet eens op stoom.

Succes met de trades. Erg leuk om te zien hoe een paar mensen zich zo sterk ontwikkelen in de TA; en ook leuk voor Clown!

Groet,
Daan

P.S.
Schitteraar, ook groeten aan je vrouw en kinderen ;-)
Danontje is offline   Reply With Quote
Thanks! The following members like this post: Drawdown
Old Jan 20, 2009, 11:56am   #23
Joined Jun 2006
Kennis is macht… maar is de ene kennis wel de andere kennis…

The Dutch Clown started this thread Beste ToetjeD,

Het vergaren van kennis is van essentieel belang al treedt er tevens een heel merkwaardig effect op omdat men vervolgens eigenlijk weinig tot niets doet met de vergaarde kennis omdat de kennis overdrager tevens een keurslijf aandraagt waarin de verstrekte kennis aangewend kan/mag worden. Het gevolg is een kolonie robotjes welke de “kennis” routinematig aanwenden slechts op basis van bloedgroep (Rotterdam versus Tilburg) nuances vertonen zonder zelf ook maar iets toe te voegen. Zo drukt een generatie haar stempeltje op een tijdperk tot het moment waarop het stokje, gedwongen door de wetten der natuur, moet worden overgedragen. Dat zijn dan ook exact de momenten op de tijdsas waar turbulentie optreedt en zo links en rechts wat ploft.

Niets nieuws want generaties voor ons constateerde en publiceerde men er reeds uitputtend over al dient deze kennis geactualiseerd te worden door de primaire parameters conform hedendaagse criteria aan te passen. Geheel in de geest van een grote trader een verzameling data inlezen opdat het computerbeest er wat mee aan kan vangen, maken we er staafjes van en met de “moderne” mathematische formule van de RSI erover dan krijgen we het grafiekje op de bijlage als uitkomst. En dan komt Jan Splinter weer opperbest door de Winter.

Op uw gezondheid.
Attached Thumbnails
aaa.gif  
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2009, 10:54am   #24
Joined Jun 2006
Jantje zag eens pruimen hangen…

The Dutch Clown started this thread Het was toch iemand die consequent opmerkte niet te verbazen doch te genieten van zoveel domheid welke als financier diende van het grote Nul Som Derivaten spel. Hierbij deed hij toch zijn uiterste best zich te profileren als professional die zich niet gek zou laten maken. Maar nu blijkt dat hij er de voorkeur aan geeft als loonslaaf te werken met collega’s die dan voor gezelligheid zouden moeten zorgen. Alsof vrouw en kind niet voor voldoende gezelligheid zorg dragen en het aan huis beoefenen van het trader/belegger spel de gelegenheid verschaffen hier optimaal van te kunnen genieten.

Zijn handelszolderkamertje van dokter Alex waar hij de schijn lange tijd van ophield blijkt nu ineens niet meer zo solide als hij mensen wilde doen laten geloven. De vraagtekens werden al heel voorzichtig tussen het van geilheid hijgende geheks geplaatst maar er hoort toch ook wel een uitroepteken bij want Jantje van de Pruimenboom gelooft in een keer niets meer van de verhaaltjes.

Het is een triest verhaaltje.

EDIT 14:34u
Beste Flipper, zijn gratis call 600 december opbouw vorig jaar deed mij al de wenkbrauwen fronsen en het zal hem natuurlijk wel niet de hoofdprijs aan Ppparels hebben gebracht. Zijn crash puts was hij al heel erg snel weer kwijt na juli 2007 en nieuwe waren natuurlijk niet echt een optie gezien de tot record opgelopen volatiliteit. Nee dan geef ik toch de voorkeur aan de vola vola vola voor gratis geld acties van de Starter. Heb vanmorgen nog maar een extra voorraadje ingeslagen van dat spul zodat onze tuinman Hendrik Jan nog wat meer met hekjes kan gaan beheren.

Er ligt voor straks een mooi wijntje te acclimatiseren.

Last edited by The Dutch Clown; Jan 22, 2009 at 1:34pm. Reason: de jongetjes lopen weg....
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Thanks! The following members like this post: Vriendje Stokvis
Old Jan 22, 2009, 12:00pm   #25
Joined Oct 2006
Stom verbaast hij was iemand die het wist althans zo gaf hij zich uit en promoten
omvooral niet voor een baas tegaan werken met 1 parel per dag was je al zelfstandig.
Het moet niet gekker worden.

Inderdaad triest
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2009, 9:19pm   #26
 
6 Posts
Joined Feb 2007
Geachte Clown,


Ik ken de ware toedracht net zo min als u, maar u trekt wel erg snel uw conclusies.
En dan spreek ik nog niet eens over de onsympathieke toon in uw betoog.

Met vriendelijke groet,

Allan
allan greenspan is offline   Reply With Quote
Old Jan 22, 2009, 9:20pm   #27
Joined Jan 2008
Krak!

Daar zit je dan, met je gebroken klomp.

Edit 12:16
Mmm, zowel T als *t*7 handelden m.i. volgens 't welbekende T-scherm (22" wel te verstaan en al dan niet gestapeld...). Dat geeft te denken over de langere termijn houdbaarheid van dit scherm. Ik krijg de indruk dat de toevoegingen van Drawdown gecombineerd met een mossel KD bepaling het verschil zouden moeten maken.

Tsja, nu de praktijk nog

Last edited by boriesch; Jan 23, 2009 at 11:17am. Reason: Pruim-scherm
boriesch is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 6:48am   #28
Joined Jun 2006
Iets voor de echte trader en iets voor de zuurpruim…

The Dutch Clown started this thread Een beweging gaat niet in ene rechte lijn doch krult zich een weg door het landschap van het koersenbord en terwijl iedereen, okay er zijn gelukkig nog een paar zeldzame uitzonderingen, zich blind staart op een dimensionale beweging is het overzicht daarmee compleet verdwenen. Het gevolg wordt fenomenaal weergegeven door de ieks prutsertjes die de ene dag de lucht en de andere dag de kelder in menen te gaan. Een fatsoenlijk stukje muziek komt er dan ook niet uit om over een paar akkoorden van een orkestje nog maar te zwijgen. Was het woensdag dimensie een welke de boventoon voerde vrijdag is dat dimensie twee om na het weekeinde beiden weer in samenhang te constateren voor het vervolg.

En nu kunt u zeggen dat het natuurlijk weer aan mij ligt dat u er geen jota van begrijpt maar als u te lui bent ook maar iets te doen dan zult u toch echt de balk uit de ogen moeten verwijderen. De Ppppparels rollen hier met meer dan eentje per dag dus zolang de trader in het Circus zo goed is als zijn volgende trade blijft hij keihard lachen.

Dank u wel, nee niet voor de bloemen.

@ Groenespaan, het internet is vergaan van de anonieme idioten die anderen iets op de mouw willen spelden en zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. De meeste vallen vrij snel door de mand, bij anderen duurt het wat langer maar uiteindelijk vallen ze, het is gewoon een Mad madoff wereld. Als u datgene leest wat er door Jantje Pruim geschreven is en u vergelijkt dat met hetgeen eerder geschreven is dan kunt u niet anders dan volledige inconsequentie ontdekken. Met de vage suggesties over/aan persoonlijke omstandigheden duidelijk met de bedoeling om zand te strooien als bliksemafleider kan ik helemaal niets. Flipper wist overigens wel meteen de vinger op de zere plek te leggen. Zachte heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden en Jantje P is in het verleden al helemaal doorgezaagd op kennis en ervaring maar dat zal wel aan u voorbij gegaan zijn.

De algemeen heersende opvatting is dat daghandel een zware wissel trekt op iemands fysiek zodat het een tak van sport is welke niet jarenlang beoefend kan worden. Amerikaans onderzoek waar ik al eerder over schreef wijst uit dat 93% van de traders verlies maakt, 5 % speelt kiet en de rest maakt winst. De bovenstaande opmerking over dokter Alex zal ook wel niet aan u besteed zijn zodat ik een klein stukje uit een boek met een wel bijzonder toepasselijke titel kopieer op de bijlage.

Doe me een lol en laat u geen knollen voor citroenen verkopen.
Attached Thumbnails
aaa.gif  
The Dutch Clown is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 8:31am   #29
Joined Dec 2007
Beweging

Een beweging gaat niet in ene rechte lijn doch krult zich een weg door het landschap van het koersenbord en terwijl iedereen, okay er zijn gelukkig nog een paar zeldzame uitzonderingen, zich blind staart op een dimensionale beweging is het overzicht daarmee compleet verdwenen.

Kleine bijdrage voor de uitzonderingen.

Om het overzichtelijk te maken kun je de beweging opdelen in 6 fases:

1. Bodem, dalende trend is ten einde
2. Hogere top
3. Hogere bodem
4. Top, stijgende trend is ten einde
5. Lagere top
6. Lagere bodem

Elke fase heeft zijn eigen set van condities. Het is nu zaak om die condities te vinden en deze op een triple screen manier toe te passen.

Zo moeilijk is het eigenlijk niet.
Ik moet hierbij altijd denken aan een uitspraak van JC, zeer toepasselijk en waar.

Fijne dag allemaal.

Groet,
DD
Drawdown is offline   Reply With Quote
Old Jan 23, 2009, 9:21am   #30
Joined Oct 2006
Goedenmorgen Clown
Das het verschil tussen pruimen en parels.
Zijn vriendje V*t* is ook verdwenen in rook opgegaan.

Zo weer een vinkje gezet hij gaat lekker zo gewoon de trend volgen
met de mossels.

Last edited by Dolfijn99; Jan 23, 2009 at 9:28am.
Dolfijn99 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mexican Corner jacinto The Foyer 11 Dec 20, 2010 11:19pm
The Dutch corner The Dutch Clown Indices 599 Jul 27, 2009 6:10pm

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)